idezojelek

Egy platformra kerültem Donáth Annával

Amerikai és nyugat-európai motyóval lövik egymást halomra az oroszok és az ukránok.

Hegyi Zoltán avatarja
Hegyi Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd egyszerre kap el minket a hányinger Donáth Annával. Lám-lám, soha ne mondd, hogy soha. Mondjuk nálam ez nem egy múló rosszul­lét, 

minimum 2006 óta azonnal felkavarodik a gyomrom, ha Gy. F. budapesti lakos akaratom ellenére beletapos az aurámba, nem kell hozzá rendőrló sem.

Szerencsére az abúzus nem mindennapos, többnyire az emlékeim ködéből lép csupán elő, akárcsak a Nap TV kísértetei, és ebben a rettenetes diktatúrában, amelyben bátran tüntethet bárki akár influenzás tünetekkel is, anélkül, hogy célzott lövést adnának le a fejére, inkább nélküle töltöm meg a napjaimat. Ám Putyin egykori kutyás barátja, majd engesztelhetetlen ellensége mostanában annyira feltöltötte magát, hogy szinte egyszerre merült el a jóízű pedofilozás és nácizás delíriumában, és ezzel ott toporog már megint az ingerküszöbömön. De addig is, míg eljő a sajnos csupán átmeneti kijózanodás ideje (a remény az utolsó halott), egyvalamit azért elért nálam ez a különös tekintetű ingatlandíler, ami rajta kívül keveseknek sikerült volna. Egy platformra kerültem Donáth Annával. Akivel szinte semmiben nem értek egyet, de adott esetben minden tőlem telhetőt megtennék azért, hogy ugyanúgy szabadon kifejthesse a véleményét, mint most. Olyannyira közös ez a nevező, hogy legszívesebben azt mondanám neki, drága hölgy, itt a tavasz, nem lenne kedve virágzó mandulafák alatt öklendezni egy közöset?

De ha már Putyin is befigyelt az ajtórésen… 

Azt ugye eddig is tudták a maradék normálisak, hogy az Oroszországgal szembeni szankciózgatás hazug és képmutató. A ruszki uránnal dübörgő amerikai atomerőművektől a sunnyogó német bizniszekig egyszerre hosszú és széles a skála. 

De lenne itt még két, viszonylag frissen tálalt adalék. Az egyik majdhogynem szórakoztató, a másik kevésbé, de mindkettő felettébb jellemző.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Azt például szintén sosem gondoltam volna, hogy 

az oroszok legnagyobb whiskyexportőre a kicsiny, ám felettébb öntudatosnak tűnő Lettország. Róluk, kik a morál kristálytiszta levegőjű csúcsáról ítélkeznek elevenekről és holtakról, amennyiben azok nem küldik el percenként az anyjukba a ruszkikat, végképp nem feltételeztem, hogy dugig lennének lepárlókkal. Nem is erről van szó persze, ők csupán seftelnek a ­piával, egyfajta hátsó ajtóként funkcionálnak a nagy nyugati alkoholos cégek számára az orosz piachoz. 

Az, hogy a röviditalokat európai uniós szankciók sújtják, nem érdekli a lőtéri kutyát sem. Értem én ezt, életben kell maradni, csak közben ne papolnának feszt az erkölcsről, mert hülyén veszi ki magát. Különösen akkor, ha hozzátesszük, hogy a lettek, nyilván a kiváló éghajlati adottságoknak köszönhetően, tavaly több bort adtak el az oroszoknak, mint az olaszok.

Most már csak azt kellene kitalálni, hogy miként működhetne ez az egész visszafelé is. A jelen és egyben áldatlan állapotok szerint ugyanis 

az ötödik szankciós csomagban, amelytől az oroszok annyira megroggyantak, hogy azóta ütésrészegek, az EU számos fogyasztási cikk mellett betiltotta az orosz kaviár és vodka importját is. Szép példája ez a nyugati önsorsrontásnak, hiszen gazdagék azóta kénytelenek beérni a sokkal rokonszenvesebb és jóval kevébé agresszív Iránból származó kaviárral, a szegényebbje meg ihatja a ki tudja, hol összepancsolt Vlagyimir nevezetű vodkát.

Még az a mázli, hogy a cinizmussal kevert vicceskedés még nem veszett ki teljesen a világból, az egyik érintett lett csávó ugyanis azt nyilatkozta az ügy kapcsán, hogy ők így harcolnak az oroszok ellen, mert ameddig azok vedelnek, kevesebb pénzük marad fegyverekre.

De ha már itt tartunk. Tavaly augusztus 19-én, kevéssel a déli harangszó előtt egy orosz Iszkander K típusú cirkálórakéta csapódott be az észak-ukrajnai Csernyihiv város színházába, ahol éppen nem próba folyt, hanem a drónelőállítók tanácskozása. Száznegyvenen megsebesültek, heten meghaltak, köztük egy hatéves kislány, aki a közeli parkban játszott. A támadás után az ukrán szakértők szétkapták a szerkezetet és a fedélzeti navigációs rendszerben számos, amerikai gyártó által készített alkatrészt találtak, amelyek lehetővé tették, hogy a rakéta rendkívüli pontossággal találjon célba. Így masíroznak a félvezetők és a félrevezetők.

Értjük, ugye? 

Amerikai és nyugat-európai motyóval lövik egymást halomra az oroszok és az ukránok. Így már talán az is világosabb, hogy a konfliktust világméretűvé szélesíteni kívánó Macron nem egyszerűen kretén, hanem még a velejéig romlott is a tetejébe.

 Szofija Holinszka meg nyilván járulékos veszteség.

 

Borítókép: Donáth Anna Júlia, a Momentum Mozgalom elnöke, a párt európai parlamenti képviselője (Fotó: Heves Megyei Hírlap/Huszár Márk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.