Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

idezojelek

Európa hasznos idiótái

A globális elit akarja a háború folytatását, és ezt hajtják végre az őket kiszolgáló nyugati politikusok.

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined
2024. 06. 10. 4:40
Fotó: Fabrizio Maffei

Orbán Viktor nemrég a szokásos pénteki Kossuth rádiós interjúban arra a kérdésre is válaszolt, hogy vajon kinek éri meg igazán, hogy folytatódjék az orosz–ukrán háború. Szerinte ez a legnehezebb kérdés, de azért lehet tudni, hogy minden háború kapcsán felbukkannak a nyerészkedők, szokás szerint a hadiipar, a fegyvergyártók halálra keresik magukat. 

Világos számára, hogy vannak olyan politikusok, akiket meg lehet venni. Szerinte ilyen a magyar baloldal is, amelyet kilóra meg tudtak venni, guruló dollárokkal. Azt nem érti viszont, hogy a nyugati politikusokat hogyan lehet ugyanígy megvásárolni.

Hiszen minden ilyen háború egy „európai polgárháború”, egymást irtják a „fehér, keresztény emberek” – jelentette ki. Hangsúlyozta: minden háború csak veszteséget okozott.

A kérdés tehát a levegőben maradt: vajon hogyan lehetséges, hogy a nyugati politikusokat meg lehet vásárolni egy olyan háború fenntartása érdekében, amely során 

az európaiak, keresztények egymást pusztítják el?

Megpróbálok e kérdés megválaszolására kísérletet tenni. A válasz nagyon egyszerű lesz. 

A kiindulópont az, hogy a háború folytatása – sok más szereplő mellett, akiket Orbán Viktor is említ – elsődlegesen a globális, pénzügyi és hatalmi elit célja. Douglas Macgregor volt amerikai tábornok beszélt erről nemrég, világosan kifejtette, hogy a globális elit elhatározott szándéka, hogy szétzúzza, de legalábbis végletesen meggyengítse Oroszországot. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről beszélt Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem világhírű professzora is, aki ezt elsősorban az USA vonatkozásában hangsúlyozta, arra utalt, hogy az Egyesült Államok már 1992 óta elhatározta, hogy Oroszországot maga alá gyűri. Az USA viszont a deep state-nek, a mélyállamnak – más szóval a globális elitnek – előretolt bástyája, tehát ismét ugyanazokról a nagyfiúkról beszél ő is, mint Macgregor. Valamint a globális elit egyik főhadiszállásán, a Világgazdasági Fórum (WEF) minden gyűlésén a háború mellett kardoskodtak a nagyfiúk, köztük persze Soros György.

Kérdés persze, miért akarják Oroszországot végletesen meggyengíteni, feldarabolni, ahogyan arra nemrég Kaja Kallas észt miniszterelnök is utalt. Azért, mert Oroszország a legnagyobb ellenfél tervük, a világkormányzás megvalósításában. Oroszország követeli, hogy egyenrangú, szuverén, független nagyhatalomként vegyék számításba mind az USA, mind a globális elit szintjén. Elvárja, hogy a Világgazdasági Fórum, más szóval a davosi elit letegyen arról, hogy Oroszországot lesöpörje a pályáról. A globális vagy davosi elit már jó ideje világossá tette, hogy a nemzetállamoknak fel kell oldódniuk a világkormányzásban az új világrend keretei között.

S ha ez ellen egy kis ország megpróbál fellépni, könnyen leállítják, ám Oroszország atomhatalom, és még mindig jelentős hadiipari bázisa van, ezenfelül büszke magára és nem kíván semmilyen világkormánynak behódolni.

Döntően ezért akarják folytatni a háborút az elit körök – a járulékos hasznok, mint például a transznacionális cégek, pénzintézetek gigászi profitja mellett – egészen a végső győzelemig.

Ez tehát a kiindulópont. De vajon miért nem tudnak ellenállni ennek az őrült elképzelésnek az európai politikusok? Talán mert idióták, elment a józan eszük, nem tudnak normális, az európai és nyugati emberek érdekeit, életét, biztonságát védő döntéseket hozni? Nem. Másról van szó. Arról, hogy a globális, davosi elit néhány évtized alatt olyan mértékben behálózta a nyugati, illetve európai nemzetközi intézményeket és a nemzetállamokat, hogy ma már eljutottunk odáig, hogy az ő egyfajta jóváhagyásuk nélkül egy ambiciózus, karriervágyó politikus egyszerűen nem tud kormányra, hatalomra kerülni, vezető pozíciókat megszerezni nemzetközi szervezetekben, illetve nem tudja a hatalmát és pozícióját megtartani, ha a globális elit hálózatai ezt nem engedik meg neki. Vagyis ki kell szolgálnia a globális elitet, kisebb vagy nagyobb mértékben, ennek mértéke az adott kihívásoknak és helyzeteknek megfelelően alakul. Most háború van: ez nagyon magas mérce, ennek kell most megfelelniük a politikusoknak a nagyfiúk óhaja szerint.

A globális elit hálózata ma már nagyon széles körben kiterjedt, és nehéz is felsorolni, hány intézmény működik az ő irányításuk alatt és céljaikat követve.

Az igazi alapozás a Young Global Leaders volt, ebben valódi nagyágyúk vettek részt. Felsorolok néhány nevet, akik a hidegháború befejeződése után, a kilencvenes évektől erősen alakították Európa és a világ dolgait (csak azokat a neveket sorolom fel, akik az új, globalista, kozmopolita világrend hívei lettek és azok is maradtak, szerencsére vannak kivételek is): Angela Merkel volt német kancellár, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság volt elnöke, Tony Blair volt brit miniszterelnök, az iraki háború nagy híve, jó barátja Gordon Brown, egyben szintén volt miniszterelnök Nagy-Britanniában, Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnök, José Manuel Barroso, szintén volt elnöke az Európai Bizottságnak, Guy Verhofstadt vagy például Bokros Lajos.

A Young Global Leaders tanfolyamain már olyan neveket is találunk, akik középkorúak, aktívak, s tevőlegesek a mai politikai helyzet alakításában – illetve a globális elit céljainak végrehajtásában. A teljesség igénye nélkül: Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki egyébként Klaus Schwab egyik legkedvesebb tanítványa volt, Samantha Power, az USAID-ben is dolgozó hölgy, aki nyugodtan nevezhető globális héjának; Mark Leonard, aki a Soros György által 2007-ben létrehozott Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) egyik alapítója volt; Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, Alexander Stubb volt finn miniszterelnök, Philipp Rösler volt német egészségügyi miniszter; Matteo Renzi volt olasz miniszterelnök, Jacinda Ardern volt új-zélandi miniszterelnök, Alexander Soros, Sanna Marin, tavalyig finn miniszterelnök; Miheil Szaakasvili, Grúzia volt elnöke és még sorolhatnám. Annalena Baerbock német külügyminiszter 2020-ban végezte el a Fiatal Globális Vezetők Fórumát.

De nem csupán a WEF tanfolyamain hálózzák be a nyugati és nem csak nyugati közéleti személyeket a globális elitkörök. A hálózat fontos részét képezi például a már említett, Soros-féle Külkapcsolatok Európai Tanácsa, amelynek tagjai között találjuk magyar vonatkozásban például Korányi Dávidot, Dobrev Klárát és Bajnai Gordont.

S végül három fontos emberről ejtsünk szót: Macronról, Scholzról és Ursula von der Leyen­ről. A hölggyel kezdem: Von der Leyen német csúcstartó, ugyanis ő négyszer vett részt a Bilderberg-bizottság ülésein, utoljára épp 2019 májusában; júliusban meg is választották az új Európai Bizottság élére. Hasznos, a WEF-nek mélyen elkötelezett tevékenységét azóta is csodáljuk.

Emmanuel Macronról köztudott, hogy villámkarriert csinált: a Rothschild bankházban kezdte, majd nagyon gyorsan miniszter lett belőle, s nemsokára a köztársasági elnöki székben találta magát. Na már most: a nagy bankárdinasztiák, főleg a Rothschildok szinte minden nagy háborúban jelen voltak, és tetemes bevételük származott ezekből. Nagyon megharagszanak rám, ha azt mondom, hogy a Rothschildoknak nincs ellenére, hogy Macron egyre őrültebb kijelentéseket tesz, mint aki szándékosan provokálja bele Európát a világháborúba?

Végül Olaf Scholz: ő már hamburgi főpolgármester korában kapcsolatba lépett gigacégekkel, a CumEx-botránya kapcsán a Warburg-dinasztiával, s sok szálon kötődik a globális elit köreihez, részt vett a Bilderberg-bizottság ülésén is. Őt sem tartom szuverén személyiségnek az európai politikában.

Talán érthető voltam, ezért nem akarok a végére tovább okoskodni. 

A válaszom tehát a nyitott kérdésre röviden az, hogy az európai politikusok döntő része – tisztelet a kivételnek, így leginkább Orbán Viktornak – nem szuverén, mint ahogyan, éppen emiatt, nagyon sok európai ország sem az már. Döntéseik, háborús őrületük, önhergelő hangulatuk mögött sokkal nagyobb erők állnak, ezért ők már inkább végrehajtók, durvábban hasznos idióták, mintsem felelős európai vagy nyugati vezetők.

És ez valóban szánalmas és végtelenül veszélyes.

Ha sikeres lesz a szuverenista oldal, alapjaiban kell megújítani az uniót, mert egyébként nem biztos, hogy az állapotok tarthatók maradnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.