Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

idezojelek

A nagy városrombolási terv

Ma még nem lehet felelősséggel eldönteni, sikerül-e Karácsony Gergelynek és kompániájának a nagy terve Budapest totális lerohasztására.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Ma még nem lehet felelősséggel eldönteni, sikerül-e Karácsony Gergelynek és kompániájának a nagy terve Budapest totális lerohasztására. Ráutaló magatartásuk nyilvánvalóvá teszi, hogy ez a céljuk. Lehetne kozmetikázni a valóságot, hogy a főpolgármester csak bénázik, de semmi értelme, szándékos korrupció zajlik ugyanis a fővárosi vezetésben. Ne feledjük: a latin korrupció szó eredetileg rontást, romlást jelent, s ennek a kritériumnak maximálisan megfelel az a romboló tevékenység, amit városvezetés címén folytatnak. A Metropol részletesen feltárta, hogy több száz embert bocsátanak el a fővárosi cégektől. Nacsa Lőrinc, a KDNP szóvivője is megerősítette, hogy a pandémia idején és a karácsonyi ünnepek előtt brutális mértékű kirúgások zajlanak. A munkahelyek védelme helyett a munkások támadására koncentrálnak. Sajnálatosan illeszkedik mindez a nagy lepusztítási tervbe, hiszen ha a Budapest működését biztosító dolgozók a helyükön maradnának, nem lennének látványos jelei annak, hogy a Tarlós István által elismerten kiválóan irányított fővároshoz képest sokkal több lett a szanaszét heverő szemét, koszosabbak, kátyúsabbak a kiagyalt kerékpársávokkal szűkített, dugósított utak, s a gyárkéményként füstölő, többnyire fűtetlen buszok, továbbá a villamosok is a teljes lepukkanás szélére kerültek. Ezt a nagy célt szolgálta az összes fővárosi cég egyetlen, a felelősségi viszonyokat szétkenő, kádárista szocialista nagyüzembe tömörítése és például a százötvennégy éves Főkert megszüntetése is.

S hogy mi az értelme mindennek az észszerűtlenítésnek a maguk szempontjából? Sajnálatosan van ebben a dühöngő irracionalitásban némi racionalitás, mivel éppen a káoszt akarják megszoktatni az emberekkel. A lakosság törődjön csak bele, hogy a fejlesztés a zöldszótárban visszafejlesztést, leépítést jelent. Vakon hisznek abban, hogy a „minden rosszról a kormány tehet” szlogen gyökeret ver a polgárok agyában, így haragjuk nem a destruktív szélsőbaloldali helyi hatalom, hanem a konzervatív kabinet felé irányul majd. Ezt a betartásos, rend- és polgárellenes politikát ilyen nyíltan még Demszky Gábor és csapata sem csinálta. Nemigen értette senki, mit akar Karácsony, amikor meghirdette a klímavészhelyzetet. Ez a blődség annál is inkább nevetséges volt, mivel ha klímavészhelyzet van, miért nem csinál semmit vele? Most viszont kezdünk megvilágosodni: valóban klímavészhelyzet van – a fővárosiak számára a mindennapi klíma, légkör életveszélyesen megromlott. Olyannyira, hogy megálljt kell ennek parancsolni, mert hamarosan élhetetlenné válhat Budapest.

Volt, aki véletlen elszólásként értékelte, hogy Karácsony egy ízben a Fidesz és a fideszes szavazók megszüntetéséről beszélt. Mára nyilvánvaló: nem elszólás volt. A neokommunista oldal egyik frontembere komolyan gondolja ezt a haladó hivatását. Számukra a politizálás célja nem az életkörülmények javítása a polisz népessége számára, hanem a konzervatív, polgári jobboldal elleni permanens háború. A békeharc nekik azt jelenti: addig nem lesz béke, amíg végképp el nem törlik az úgymond nacionalista, populista elemeket. S hogy miért csattan az ostor az egész lakosság hátán? Azt akarják megbosszulni, hogy a polgárok megválasztották, és kilenc éven keresztül támogatták a jobboldali városvezetést, amely a kormánnyal karöltve komoly fejlesztéseket hajtott végre. Egy életre el akarják venni a kedvüket az ilyen renitens viselkedéstől. Végül arra is választ kapunk, mitől zöld a jelenlegi fővárosvezetés, amely mindent megtesz a levegő egészségtelenné tételéért. Hát attól, hogy zöld utat engednek minden rossznak, korrupt módon kiárusítanának mindent, még a saját hivatalukat is.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Woke-ot a sportból – vagy fordítva

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Kallas oroszokat eszik reggelire

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Világkormány

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Mi a demokrácia ma?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.