idezojelek

Alászolgája, gazemberek!

Ezek egy háborúban levő ország szerencsétlen elnökét is képesek felhasználni a választási kampányban.

Cikk kép: undefined

Ha nem ég hamuvá, az ember a poklot is öt perc alatt megszokja – idézi Hamvas Béla Haeckelt. S valóban, egy hónapja tart az orosz–ukrán háború, lassan kezdünk hozzászokni a bombázásokhoz, az elpusztított városokhoz, a halottakhoz, a menekülő emberekhez. Nekünk persze könnyű, a meleg, kényelmes otthonunkban, irodánkban, de akik mindezt átélik odaát, nekik bizonyára nem a megszokás az első gondolatuk. Mi, magyarok ahhoz is hozzászoktunk már, volt rá pár évtizedünk – évszázadunk? –, hogy a hazai baloldal, nincs rá jobb kifejezés, mint amit a miniszterelnök használt néhány éve, ha teheti, minduntalan ráront nemzetére. Megszoktuk, tudjuk – és mégis, amikor valami nagy gazemberségen törik a fejüket, csak elborzadunk minduntalan. Azt azért még ezekről sem gondoltuk, hogy egy háborúban levő ország szerencsétlen elnökét is képesek felhasználni a választási kampányban. Zelenszkijt akár még meg is érthetjük, ahogy megértjük például az éhhalál küszöbén álló embert, aki kirabol valakit végső kétségbeesésében. Az ukrán elnök hazáját megtámadták, pusztul a népe, neki kötelessége az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodni, s ha kell, akár az egész világot magával rántva is védeni nemzetét.

A bűn ettől még bűn, de ami számára enyhítő körülmény, az Márki-Zay és baloldali bandája helyzetét éppen súlyosbítja. Itt ugyanis „csak” egy választás dől el, ami persze sorsfordító is lehet a haza számára. Nincs háború, nem rakéták serege zúg a fejünk felett, csak plakátok ontják ránk a kampányszlogeneket. Senki életét, egzisztenciáját nem fenyegeti veszély – legfeljebb a miénket, hazafiakét, ha ezek kerülnek hatalomra. Érdemes ezért elárulni az országot, érdemes odadobni koncként a hazát a magyarokat amúgy sem kedvelő ukrán elnöknek?! Érdemes ennyiért mint levetett, koszlott rongyot kihajítani a magyar emberek békéjét, biztonságát?! Hát kik ezek a gazemberek, akik szerint érdemes?!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a Magyarországon élőké. Csak ők dönthetnek a saját sorsukról. Nem az ukrán politikusok, nem a külföldi hekkerek, nem az offshore cégek mögül elővicsorító adathalászlovagok, akik még annyira sem méltatják a magyar választópolgárokat, hogy legalább érthető magyarsággal küldözgessék a kéretlen üzeneteiket, és nem is az amerikai tanácsadók, akik ha kell, fizikailag is inzultálják a Márki-Zay ellen felszólalókat. Az ukrán elnök és a magyar baloldali miniszterelnök-jelölt szerepét lehet, hogy ugyanazok írják, lehet, hogy ugyanazok a producerei is a szereplésükkel készült szappanoperának, de valamiben nagyon tévedtek. A magyarokkal nem jó lóra tettek. A magyarok nem szeretik ezt az előadást, nem szeretik, ha idegen hatalmak akarják nekik megmondani, merre van az előre. És a magyarok nem hülyék, nem tudatlanok, nem ostobák, nem trágyával etetett gombák, nem aberráltak, ahogyan Márki-Zay és tanácsadói hiszik. Átlátnak a szitán. A magyarok még az ellenzéktől is azt várják, hogy ha az ukrán elnök, vagy az amerikai, a brüsszeli elit a hazát támadja, akkor álljanak a haza mellé. De pontosan látják, hogy ahogyan a baloldali kijáróemberek pár gyurcsányi piros pontért elárulják egymást is, úgy árulják el az országot ezek a semmirekellők a hatalomért, néhány washingtoni, brüsszeli piros pontért.

Zelenszkij elnök az ukrán nép szolgája – a hírek szerint. Ezt majd eldöntik az ukrán emberek. Nekünk nincs dolgunk vele. Nekünk a hazai bitang emberekkel van dolgunk. És egyetlen egy dolgunk maradt már csak: április 3-án, vasárnap, a választáson minél többen ordítsuk jó hangosan és erősen a fülükbe: alászolgája, gazemberek!

Borítókép: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.