idezojelek

Európa megmentése

Az illegális bevándorlás kifejezésben benne van, hogy törvénytelen, bármit is mondjon a baloldali sajtó szirénhada.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined

Már hét éve, hogy tömegek kerekedtek fel távoli vidékeken, s Európa felé vették az irányt. Azóta is folyik a népvándorlás, kisebb-nagyobb hullámok követik egymást, lassan, de biztosan ostromolják a partokat, legyenek azok a tengereken vagy a szárazföldön. Emlékezhetünk, a német kancellár, az ereje teljében levő Angela Merkel ebbe bukott bele, mert ígéretével ellentétben Németország nem tudta megoldani a válsághelyzetet, nem vált valóra az akkor is teljes őrültségnek ható elképzelés, hogy az érkezők jól képzett és csak egy kis emberi szeretetre vágyó szakemberek, s nincs közöttük lókötő egy se. Volt. Európa pedig ostromlott erőddé vált.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország akkor pontosan azt mondta, mint most. Az illegális bevándorlás kifejezésben benne van, hogy törvénytelen, bármit is mondjon a baloldali sajtó szirénhada. Rendnek kell lenni, csak így lehet erős Európát építeni. Orbán Viktor persze megkapta a megfelelő minősítéseket a liberálisoktól, amiért nem hajlandó együttműködni az emberek befogadásában, pedig az idő bizony őt igazolta. Olaszországban mostanra sikerült egy olyan kormányt megalakítani, amely egyetért a magyar miniszterelnökkel, és tesz is azért, hogy rend legyen a saját partvidékén.

Ne legyünk naivak, a „civil” hajók, amelyek ma is migránsokat szállítanak Afrikából Európa felé, cseppet se civilek és cseppet se emberbaráti érzelmektől vezérelve teszik, amit tesznek.

Valahogy kerül pénz arra, hogy szállítóhajók tömege taxizzon évek óta a Földközi-tengeren, majd emberi rakományát a sajtó előtt bemutassa. Az ember nem ilyen buta lény, itt nem csupán szervezett embercsempészet folyik, hanem az európai demokratikus rend aláásása is, a törvények semmibevétele, amelyet síró kisgyerekek fotóival és szívszorító történetek sajtó alá rendezésével igyekeznek elfogadhatóvá kozmetikázni. Amióta Giorgia Meloni az olasz miniszterelnök, hivatalosan kilencezer embert hoztak a lelketlen csempészek az olasz partokhoz, tizedüket ezek az „embermentő” civilek. Ők szoktak díjakat kapni az Európai Parlamenttől, mert segítenek az elesetteken, miközben legalábbis börtönben volna a helyük.

Nem kérdés, hogy Európa ostrom alatt áll. Az sem, hogy ezt nem hajlandóak észrevenni a hihetetlen jólétben élő nyugatiak, akik mindig duplagondollal élnek, amikor konfliktushelyzet adódik. A józan észt ma már mindig felülírja a politikai hasznosság, s hiába vált egyértelművé, hogy a migráció támogatása biztonsági kockázatot rejt, Euró­pa liberális elitje csakis azzal tudott foglalkozni Olaszország kapcsán, hogy Meloni a szíve mélyén feltehetően fasiszta. Azaz teljesen mindegy, hány ember hal meg egy terrortámadásban, hány város vált élhetetlenné a kialakult, külföldi eredetű bűnbandák tevékenysége hatására, milyen veszélyessé vált Malmö, Lyon vagy Amszterdam néhány év alatt, a rossz, gyenge és korrupt kormány is jó abban az esetben, ha a liberális érveket hangoztatja. 

Persze hosszú távon ez nem fog működni, erre éppen Meloni sikere a bizonyíték, hiszen végül mégis sikerült egy határozott jobboldali, vagyis a józan észen és a nemzeti érdekek képviseletén alapuló programmal győzni Olaszországban, és tüntethet bárki a cataniai kikötőben, követelve az „emberbaráti” elbánást az újabb és újabb érkezőkkel szemben, feltehetően a hajók most egy időre kénytelenek várakozni. 

Svédországban az ultraliberális kormányt egy kicsit józanabb garnitúra váltotta fel, Spanyolországban is éledezik a Vox, s ezt jól mutatja, hogy a liberális sajtó időnként megírja hitetlenkedő cikkeit, azt kérdezve, mi lehet az oka a jobboldali térnyerésnek.
Egyszerű. Európa rendet akar, s nem szivárványos kitűzőket.
Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.