idezojelek

Terroristababusgatás

Nemcsak az áldozatok, hanem az egész társadalom szemen köpése lenne, ha az antifa terroristák bagatell büntetéssel megúszhatnák.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Nem kizárt: a rendőrség több száz igazoltatásának és a titkosszolgálatok éberségének köszönhető, hogy az idei kitörés napján egyetlen járókelőt sem tudott félholtra verni a szélsőbaloldali Antifa terrorista mozgalom Budapesten. Lehetséges, hogy a fokozott hatósági készenlét ­miatt döntöttek úgy, idén túl kockázatos lenne az embervadászat. Lám, a tavalyi vérengzés négy (feltételezett) külföldi elkövetője már lakat alatt van, és további tizennégy külföldit (tíz német, két olasz, egy albán és egy szír állampolgárt) még keresnek. A körözöttek meg nyilván nem óhajtanak lebukni, inkább kivárják az elévülési időt, maradnak odahaza, Németországban, ott szinte kockázat nélkül vadászhatnak tovább AfD-sekre. Tudniillik, arrafelé az állam nem a terroristákat üldözi a legvehemensebben, hanem az ellenzéket, az ő betiltásukat fontolgatják.

Fölteszem, nem a bűnüldöző szervek érdeme, hogy idén elmaradt a vérfürdő. Egyszerűen csak annak, hogy a terroristák így döntöttek. Most minden bizonnyal nem hívta be őket a magyarországi baloldal, hogy tartsanak erődemonstrációt. Megzavarta volna a jelenleg futó, kormánybuktatónak remélt gyűlöletcunamijukat, ráadásul választás közeleg, s annyi eszük talán még maradt, hogy fölmérjék: annak nem célszerű véres ködmönben nekifutni. Így hát az Antifa, a Hammerbande meg a többi, Szamuely-szerű véglény idén otthon maradt, a csatornafedél alatt. Milyen érdekes, a magyarországi baloldal már arra is alkalmatlan, hogy saját maga kitermeljen néhány símaszkos, lesből támadó terroristát. Pedig – mint láttuk – igény az van rá a köreikben. (Az első fecske Fekete-Győr András volt, aki nagy nehezen eldobott egy füstbombát a rendőrökig, ám a minap felfüggesztettel megúszta.) Szóval keretlegényből is importra szorul a honi baloldal. Miként a politikai programjukat, a sorvezetőiket meg a kampánypénzt is kintről hozatják.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

S miközben a magyarországi és nemzetközi baloldal azon sopánkodott egy kört, milyen szörnyű állapotok között tartják fogva az egyik olasz terroristanőt (szegényt nyilván azzal sanyargatják, hogy szabadon skype-olhat), valójában hálát kellene rebegniük a magyar ügyészségnek. Ugyanis csupán bűnszervezetben elkövetett testi sértéssel vádolták meg az elfogottakat, aminek büntetési tétele bakfitty. Nincs ez így jól!

A vádirat rögzíti: az elkövetők célja az volt, hogy szándékoltan súlyos, akár életveszélyes sérüléseket okozzanak, továbbá a támadás körülményei elrettentsék, megfélemlítsék a „szélsőjobboldali” (vagy általuk annak vélt) mozgalmak tagjait. Ám ha a helyzet így áll, és az ügyészség szerint is a megfélemlítés volt a cél (szerintem négy elemit sem kell elvégezni ennek belátásához), akkor nem testi sértésért, hanem terrorizmusért kellett volna vádat emelni. Mit ír a magyar büntető törvénykönyv a terrorizmusról? A 314. § 1) bekezdés b. pontja szerint: „Aki abból a célból, hogy a lakosságot megfélemlítse […], személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.” Márpedig a bolsevik szabadcsapatok célja éppen ez: a lakosság egy részének megfélemlítése volt.

Fölfoghatatlan, hogy miközben a sokkal súlytalanabb Magyarok Nyilai-ügyben, amelyben egy személyi sérülés és néhány kisebb anyagi károkozás történt, az ügyészség makacsul kitartott a terrorizmusvád mellett, és évtizedekre fegyházba akarta zárni Budaházy Györgyöt – aközben a valódi terrorista antifákat, akik rövid időn belül kilenc embert vertek pépesre, csupán testi sértésért vonnák felelősségre. Nemcsak az áldozatok, hanem az egész társadalom szemen köpése lenne, ha az antifa terroristák bagatell büntetéssel megúszhatnák.

Borítókép: A szélsőbaloldali Antifa-csoportok tagjai tüntetnek (Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.