A háború valójában mély emberi drámákat rejt

Az orosz–ukrán konfliktus miatt bajba jutottak támogatására indult hétfőn a közszolgálati média rendkívüli Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsora. Miközben Magyarország összefog, érkeznek a felajánlások, a háború sújtotta területeken és az onnan menekülő családok életében igazi emberi drámák zajlanak. A műsor szerkesztői, a segítők megrendítő történetekkel találkoznak nap mint nap. Erről beszélgettünk Siklósi Beatrix csatornaigazgatóval.

2022. 03. 03. 6:57
SIKLÓSI Beatrix
Budapest, 2018. november 14. Siklósi Beatrix, az M5 csatornaigazgatója beszél a Jónak lenni jó! című műsor sajtótájékoztatóján az MTVA székházában 2018. november 14-én. A cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjt idén a közmédia Jónak lenni jó! című adománygyűjtő műsora december 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia számára rendkívül fontos, hogy a média eszközeivel élve részt vállaljon a kárpátaljai magyarok és a menekültek támogatásában, bemutassa a magyarok szolidaritását, a jó szándékú embereknek a bajbajutottak segítésére irányuló törekvéseit, a Híd Kárpátaljáért program keretében megvalósuló összehangolt segítséget. 

Munkájuk közben emberi drámák zajlanak a szemük előtt, a háború másik arca. Rendkívül nehéz a gyerekek sorsa, a beteg gyerekeké pedig különösen fájdalmas ebben a háborús helyzetben.

Siklósi Beatrix szomorúan említette a lebombázott Kijevből menekült család kisfiának az esetét, akinek komoly kezelésre van szüksége. Nagy nehezen vergődtek el a határig, és itt már jött a segítség. Nemcsak menekülniük volt muszáj, hanem a beteg gyermekük ellátását is biztosítaniuk kellett. Így ez kétszeres futás volt az életért. Egy másik történet is könnyeket csal az ember szemébe. Egy Kárpátalján élő, nyolcvan év körüli nagymama, amikor arról volt szó, hogy ideje menekülni, kijelentette, hogy nem megy. Hiába mondták neki, hogy bombázás lesz, kitartott mellette, hogy ő ide született, itt élte le az életét ebben a faluban, ő innen el nem mozdul. A szülőföldjéhez való tartozása mindennél fontosabb számára. Így a családnak nélküle kellett elmenekülnie, ott kellett ­hagyniuk a nagymamát.

Mint ismeretes, a köztársasági elnök kezdeményezésére rendkívüli Jónak lenni jó! műsorban szólít fel a bajba jutottak támogatására a magyar közszolgálati média. A már ismert, 1357-es adományvonal továbbra is él, emellett a [email protected] e-mail-címre is lehet küldeni a felajánlásokat, amelyekről a Duna Televízióban minden hétköznap este 20.45-től, a Kossuth Rádióban pedig a Napközben című műsorban 10.15-től számolnak be.

Borítókép: Siklósi Beatrix (Fotó: Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.