Dollármédia: ennyit kaszáltak a főszereplők a tavalyi bukott választáson + videó

A 2021-es évhez képest megtízszerezte a profitját az EzaLényeg lapcsoportot kiadó Oraculum 2020 Kft., ami 25,6 millió forint adózott nyereséget jelentett a tulajdonos Páva Zoltánnak. Figyelemre méltó, hogy a cég 2022-es 1,8 milliárd forintra rúgó bevételei nagyjából megegyeznek azokkal az összegekkel, amelyek külföldről érkeztek a vállalkozáshoz.

Munkatársunktól
2023. 08. 18. 5:20
Forrás: Videa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi, választási évben a bevételét és a profitját is megsokszorozta a guruló dollárokból finanszírozott EzaLényeg médiabirodalom kiadójának tulajdonosa, a Gyurcsány Ferenc bizalmát élvező, a Demokratikus Koalíciónak is dolgozó Páva Zoltán.

A baloldal történelmi fiaskóját hozó esztendőben ugyanis az Oraculum 2020 Kft. 25,6 millió forintos adózott nyereségre tett szert, ami ezer százaléka a 2021-ben elkönyvelt két és félmilliónak. 

Eközben az értékesítésből származó bevételeik nagyjából háromszorosára nőttek egy év alatt: a 2021-ben elért 667,1 millióhoz képest tavaly már nettó 1,8 milliárd forintra rúgtak. Mindezt ráadásul úgy érték el, hogy mindösszesen két munkavállaló dolgozott a cégnél, fejenként tehát nagyjából 900 millió forintnyi bevétel jutott.

Figyelemre méltó, hogy a Nemzeti Információs Központ (NIK) jelentése szerint ugyanebben az időszakban az 1,8 milliárdos összeggel nagyjából azonos nagyságrendű utalások érkeztek Páva cégéhez az amerikai, Korányi Dávid-féle Action for Democracytól, és a vele azonos célokkal működő svájci alapítványtól. A két szervezeten keresztül érkező mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénzből közel ekkora rész jutott a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat cégcsoporthoz is.

Az Oraculum 2020 Kft. mellett Páva feleségének cége is igencsak jó eredményt ért el. A Páva Hajnalka Gyöngyi tulajdonában álló, üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó MPSP Consulting 2021-ben 298,3 millió forint nettó árbevételt ért, amelyet 2022-ben, a kampányévben 443 millió forintra növelt. Ez a cég elmúlt hat évének legjobb eredményét is jelenti.

 

A cég nyeresége közel duplájára, 20 millió forintról 39,4 millió forintra nőtt.

Mint közismert, Páva Zoltán korábban a Gyurcsány–Bajnai-kormányoktól tanácsadóként kapott milliós megbízásokat és jelenleg is kapcsolódik a Gyurcsány-párthoz: jelenleg ügyvezetőként tevékenykedik az Eagle Eye Marketing nevű társaságban, ahova a DK parlamenti frakciójától folyamatosan érkeznek a jól fizető megrendelések, például „social media tanácsadás” elnevezésű feladatok ellátására.

Borítókép: Karácsony Gergely és politikustársai a Lánchídon (Forrás: Videa)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.