Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Orbán Viktor évet értékel

Óriási érdeklődés övezi Orbán Viktor szombat délutáni évértékelő beszédét: a kormányfő először szólal meg a kegyelmi ügy kirobbanása óta, az e körül kialakult politikai viták pedig különösen nagy érdeklődést keltenek a miniszterelnök beszéde iránt.

2024. 02. 17. 5:58
Forrás: FB/Orbán Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor február 17-én tartja idei évértékelő beszédét, amint arról korábban már a Magyar Nemzet is beszámolt. A hagyományoknak megfelelően a kormányfő szokás szerint a Várkert Bazárban értékeli a mögöttünk hagyott esztendőt. Megjegyzendő, hogy Orbán Viktor jellemzően nem a szűkebb éves keretek között szokott értékelni, a beszéde tágabb kitekintést nyújt stratégiai ívvel. Az idei lesz egyébként a 25. évértékelő azóta, hogy a miniszterelnök 1999-ben először adott helyzetértékelő beszédet.

 

Mire számíthatunk délután?

Az eseményt minden évben nagy médiafigyelem övezi, azonban az idei beszédet különösen nagy érdeklődést előzi meg, ugyanis ez lesz Orbán Viktor első beszéde azóta, hogy Novák Katalin és Varga Judit lemondott a kegyelmi ügy miatt.

A kormányfő vélhetően reagál majd az elmúlt két hét belpolitikai eseményeire, emellett Orbán Viktor kijelöli az EP-választás és az önkormányzati választás fő témáit, illetve választ ad az ország előtt álló hosszú távú kihívásokra.

Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég igazgatója lapunk megkeresésére elmondta, szerinte miként helyezkedik majd el Orbán Viktor beszédében a nagy port kavaró kegyelmi ügy. 

A kormány egyértelműen az alaptörvény-módosításra helyezi a hangsúlyt, amelyet már egy-két nappal az ügy kirobbanása után meghoztak. Mivel a miniszterelnök terjeszti be az alaptörvény módosítását, ezzel egyértelművé tette, hogy nincs változás a kormány politikájában: a gyermekvédelem melletti elköteleződés, a genderpropaganda elleni kiállás továbbra sem változik, még akkor sem, ha egyes politikusok hibáztak. Ezek azok a témák, amelyek a nemzeti a konzultáció és a 2022-es gyermekvédelmi népszavazás alatt is legfőbb hangsúlyt kapták.

– mondta Kiszelly Zoltán.

Borítókép: Orbán Viktor (Forrás: Facebook/Orbán Vikor)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.