A fesztiválokra, helyi rendezvényekre kitelepülő vendéglátók kerülnek az augusztus 20-ig tartó nyári ellenőrzések középpontjába. Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek elmondta: kiemelt figyelmet fordítanak a nagy tömegeket megmozgató eseményeken élelmiszert árusító létesítményekre, beleértve a street foodot és a food truckot, tehát az utcai és a mozgó vendéglátást is. Továbbra is fokozott figyelmet kap az ifjúsági és gyermektáborokban az étkezésért felelő vállalkozások felügyelete. A nyári élelmiszerlánc-ellenőrzések során végzett hatósági vizsgálatok egyaránt kiterjednek az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának körülményeire, az élelmiszer-biztonságot befolyásoló tevékenységekre, tehát többek közt a hűtésre és a készételek kezelésére, valamint a termékek nyomonkövethetőségére és a forgalomba hozott élelmiszerek minőségére. Az államtitkár hangsúlyozta: a szezonális ellenőrzések célja továbbra is az, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez jussanak hozzá.
Költségvetés: fenntartható az adósságfinanszírozás
A közvetlenül a lakosságnak értékesített állampapírok növelik a belföldi befektetői bázist.