Elemér 2024. február 28.
logo

A Fidesz felszólította Karácsonyt: fizesse vissza a támogatásokat!

Magyar Nemzet
2021.03.02. 13:00
A Fidesz felszólította Karácsonyt: fizesse vissza a támogatásokat!

Felháborítónak tartják, hogy miközben a főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány szapulásával van elfoglalva, a bajba jutott vállalkozásoktól veszi el a támogatást.

– Csúnyán belerúgott a főváros vezetése az egyébként is földön fekvő vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi évi iparűzésiadó-előlegeket.

Felháborító, hogy miközben a főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány szapulásával van elfoglalva és a főváros kivéreztetésén siránkozik, a bajba jutott vállalkozásoktól veszi el a kormány által juttatott támogatást

– közölte a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja kedden a Facebook-on.

Arra reagáltak, hogy a Magyar Nemzet megírta: amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt, egyösszegű állami bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a Karácsony Gergely vezette főváros több munkaadó számlájáról – a vállalkozók méltányosságra irányuló kérése ellenére – a múlt héten leemelte a 2020-as, aránytalanul magas iparűzésiadó-előlegeket, és inkasszót is alkalmaz.

Budapest vezetése gátlástalanul elvonja a pénzeket a cégektől, míg a kormány piacmentő támogatásokról gondoskodik Fotó: Kurucz Árpád

Ezzel ellehetetlenítik, kritikus helyzetbe hozzák az újraindulásra készülő iparág hónapok óta kitartó, budapesti szereplőit, akiknél több munkavállaló bérének kifizetése ismét nehézségekbe ütközhet.

Felszólítjuk Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal állítsa le az inkasszót, ne adja meg a kegyelemdöfést ezeknek a cégeknek, akiknek a túlélése most mindennél fontosabb!

– közölte a Fidesz–KDNP.

Hangsúlyozzák:

A már beszedett összegeket a főpolgármester haladéktalanul fizesse vissza, hiszen a magyar kormány ezt bértámogatásra adta a bajba jutott társaságoknak!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.