A család megismerte és belakta a házat, majd a következő tavasszal megvették az első üszőiket, sőt nem sokkal később váratlanul az egyik vemhes is lett, és hamarosan az első borjú is világra jött. Lett tej, aminek nagyon megörültek, ugyanakkor a nagy mennyiséget nem tudták felhasználni. A felesleget így értékesítették, illetve elkezdtek sajtot is készíteni. Nem ment könnyen, mert figyelni kell a hőmérsékletre, a páratartalomra, a tej minőségére, a felhasznált eszközökre, de megbirkóztak a feladattal. A minél tökéletesebb minőség érdekében Tibor több sajtkészítő tanfolyamra is elment, ezeken sokat tanult. – Most már hét éve készülnek a sajtjaink, többféle is. Van friss sajtunk, a gomolya, készítünk ementálit, hosszabb érlelésű hegyi sajtot, kéksajtokat, parenyicát és fetát. Mindent akkor, amikor az időjárás megengedi, egyelőre a pincénkhez alkalmazkodunk, mert még nincs megfelelő klimatizált helyiségünk, ahol a hőmérséklet és a páratartalom beállítható – fejti ki a vállalkozó. Amikor a család elkezdett sajtokkal foglalkozni, akkor tejből joghurtot és sajtkrémeket is készítettek. Eníd testvére egyszer csüngőhasú disznókkal állított be, azóta azokat is tartanak. Ugyanő egyszer lovat hozott, amelyet juhokra cseréltek, és így lett merinóállományuk is. Ezeknek köszönhetően csakhamar húskészítményekkel, például sertés-borjú szalámival és cserkészkolbásszal tudták színesíteni a palettát. Egy idő után már nem is mentek a piacra, hanem a vásárlók kezdtek hozzájuk járni, sőt ma már – részben a járványhelyzet miatt – az interneten is lehet tőlük rendelni termékeket. A vállalkozás jó hírét pedig az is viszi, hogy egyes termékeik – szörpök, rozmaringzselé és levendulazselés joghurt – Nemzeti Parki Termék védjegyet kaptak.