időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Egyre több város helyi Volánbusz bérletei válthatók meg a MÁV-START-automatákból

Magyar Nemzet
2022.03.12. 13:27
Egyre több város helyi Volánbusz bérletei válthatók meg a MÁV-START-automatákból

A MÁV mobilalkalmazásában – amely 2020-ban bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal – már tíz város helyi Volánbusz bérletei is megvásárolhatók. A MÁV–Volán-csoport közös fejlesztéseinek köszönhetően most már nemcsak az applikációban, hanem a vasúti automatákban is elérhetők ezek a termékek, továbbá bizonyos helyi Volánbusz-jegyek. A fejlesztések hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket akár buszos, akár vasúti, helyi vagy helyközi utazásnál – adta hírül szombaton a MÁV–Volán-csoport.

A Volánbusz jelenleg 67 településen látja el a helyi személyszállítás feladatait, az adott önkormányzat megbízásából, közszolgáltatási szerződés keretében. Ezeken a településeken a Volánbusz járatai helyi díjszabással vehetők igénybe. A MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai közös együttműködés kiemelt célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása. Ennek érdekében 2020 óta a MÁV-app egy új menüponttal bővült, hogy a térségi és városi jegyek is elérhetők legyenek az utasoknak. Több lépésben, az elmúlt másfél évben összesen tíz város helyi Volánbusz bérletei és egyes buszjegyei váltak elérhetővé a vasúttársaság applikációjában.

Tavaly június végén zárult a MÁV-START jegykiadó automatáinak megújítása, amelyeket immár a MÁV Szolgáltató Központ által fejlesztett rendszer informatikai háttere, szerverei és szakértői szolgálnak ki. 

A közös rendszernek köszönhető, hogy idén márciusától már a MÁV-START-automaták kínálatában is elérhetővé váltak a MÁV-appban megvásárolható Volánbusz-bérletek és bizonyos Volánbusz-jegyek Békéscsabán, Egerben, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pápán, Siófokon, Székesfehérváron, Szolnokon, Várpalotán és Zalaegerszegen.

A MÁV–Volán-csoport közös értékesítésnek másik fontos mérföldköve egy tavaly decemberben bevezetett újítás. A minél szélesebb körű vásárlási lehetőségek biztosítása érdekében a MÁV-START megkezdte – egyelőre próbaüzemben – a jegypénztáraiban és valamennyi automatájában a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő 14 autóbuszvonal járataira szóló viszonylati bérletek értékesítését is.

A MÁV-START automatáiban elérhető termékek száma folyamatosan bővül. A tíz város helyi Volánbusz-bérletei mellett már a szegedi helyi díjtermékek, a Dunaharaszti zónabérlet és BKK-hoz tartozó havi Budapest-bérletek, a 24 és a 72 órás, valamint a heti Budapest-jegyek is megvásárolhatók.

 

Borítókép: A székesfehérvári buszpályaudvar (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.