Egységes MKB Bank-arculatot kaptak a Budapest Bank fiókjai is

Az elmúlt napokban végrehajtott egyesülés lezárása után a következő lépés a Takarékbank integrálása lesz.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 18:46
MKB Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezajlott a Magyar Bankholding két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank egyesüléséhez kapcsolódó technikai és informatikai átállás. Az egyesült MKB Bank április 5-étől 66 városban, összesen 143 bankfiókkal és 184 ATM-mel szolgálja ki az ügyfeleket. Az egyesülés lezárulásával újabb mérföldkőhöz ért a magyar pénzügyi piacon meghatározó szerepet betöltő, egységes hitelintézet létrehozására irányuló építkezés, amelynek következő állomása a Takarékbank integrálása – adta hírül közleményében a Magyar Bankholding Zrt.

Az egyesült MKB Bank 66 városban, összesen 143, a szokásos nyitvatartás szerint működő  bankfiókkal és 184 ATM-mel van jelen, ezzel az ügyfeleknek a korábbinál több helyszínen biztosítja a személyes ügyintézés lehetőségét. 

A továbbiakban betéti bankkártyával országosan közel 1100 helyszínen, az egyesült MKB Bank mellett a Takarékbank automatáiból is vehető fel készpénz a saját banki ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjért – hangsúlyozták.

A korábbi Budapest Bank-fiókok arculata megváltozott, és a jogutód MKB Bank logójával és egyéb arculati elemeivel működnek tovább. A Budapest Bank 14 korábbi fiókjánál tapasztalhatnak az ügyfelek teljes imázsváltást. Az MKB Bank továbbá újra megnyitotta átalakított, 500 négyzetméteres fiókját a GoBuda Mall bevásárlóközpontban. 

A korábbi Budapest Bank és az MKB Bank ügyfelei valamennyi ügyintézési és kommunikációs csatornán – az internetbankban, a mobilapplikációban, a számlakivonatokon, a postai és elektronikus leveleken – most már csak az MKB Bank adataival és logójával találkozhatnak.

Az MKB-csoport a 2021-es pénzügyi évet 77,7 milliárd forint egyszeri tételektől megtisztított, korrigált adózott eredménnyel zárta, amivel története legkiemelkedőbb eredményét érte el. Mérlegfőösszege egy év alatt több mint 19 százalékkal gyarapodott, az év végén meghaladta a 3300 milliárd forintot. A Budapest Bank szintén az előzetes terveken felül teljesített 2021-ben, mérlegfőösszege 7 százalékkal, 2530 milliárd forint fölé emelkedett.

A Magyar Bankholding csoport a hazai pénzügyi piac meghatározó, tisztán magyar tulajdonú szereplője. Piacvezető a vállalati szegmensben, azon belül a nemzetgazdasági szempontból kiemelten fontos mikro-, kis- és középvállalati szektor hitelezésében. Az agrár- és élelmiszerpari üzletága összesített 25 százalékos piaci részesedéssel szintén a piac első számú szereplője. A csoport lízingterületen is piacvezető összesített állomány alapján, 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedéssel.
 

Borítókép: MKB Bank Budapesten (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.