Milliókat visznek haza a gyárigazgatók

A termelésben a vezetőknek nem feltétlenül az alapbér a legfontosabb, sokkal inkább számít a juttatás.

Magyar Nemzet
2022. 06. 12. 13:33
Kis Zoltán
Budapest, 2014. augusztus 6. Kis Zoltán virológus, az Országos Epidemiológiai Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumának vezetője vírusmintákkal dolgozik egy speciális steril fülkében az intézmény virológiai laborjában 2014. augusztus 6-án. Kicsi a valószínűsége, hogy a nyugat-afrikai Ebola-járvány eléri Magyarországot - mondta el a szakember az MTI-nek. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén tíz százalék feletti mértékben nőnek a vezetői fizetések a gyártás-termelésben a Wyser kutatása szerint. A legnagyobb béremelést a kutatás-fejlesztési területen dolgozók kapták, ahol a keresetek 13 százalék felett nőttek. Mindez rámutat arra, hogy az iparban továbbra is dinamikus béremelkedés látható, ami vezetői szinten is érvényesül.

A gyárigazgatók bére immár átlépte a bruttó hárommillió forintot, őket a műszaki igazgatók követik 1,9 millió forinttal. A klasszikus funkcionális területeken dolgozó vezetők – mérnökség, minőségbiztosítás, kutatás-fejlesztés – átlagosan 1,6 milliós bérre számíthatnak. A vezetőknek nem az alapbér a legfontosabb tényező: a bónusz, a cégkultúra, a szektor, a lokáció, illetve az is fontos, hogy milyen hátterű a vállalat.

A válaszadók mindössze fele tartja fontosnak az alapbért, vagyis az ideális juttatási csomagban vannak a meghatározóbb elemek. A megkérdezett vezetők kilencven százalékának fontos, hogy mekkora bónuszra számíthat 

– idézi a közlemény Szalai Bencét, a Wyser Technology üzletágának vezetőjét. Ők bíznak magukban, képesek elérni a kitűzött célokat, ezért a teljesítményalapú bérezés felé igyekeznek terelni a juttatási csomagjukat. Kifejezetten fontos nekik az egészségügyi biztosítás, a nyugdíj-előtakarékosság, illetve a részvénycsomag is.

Fontos lenne nekik az otthoni munkavégzés is, ám ez sok vállalatnál nem honosodott meg. A home office a vállalat emberközpontúságát jelzi, hiánya miatt viszont megkérdőjeleződhet a munkavállalók elkötelezettsége.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.