időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Milliókat visznek haza a gyárigazgatók

Magyar Nemzet
2022.06.12. 13:33 2022.06.12. 14:41
Milliókat visznek haza a gyárigazgatók

Idén tíz százalék feletti mértékben nőnek a vezetői fizetések a gyártás-termelésben a Wyser kutatása szerint. A legnagyobb béremelést a kutatás-fejlesztési területen dolgozók kapták, ahol a keresetek 13 százalék felett nőttek. Mindez rámutat arra, hogy az iparban továbbra is dinamikus béremelkedés látható, ami vezetői szinten is érvényesül.

A gyárigazgatók bére immár átlépte a bruttó hárommillió forintot, őket a műszaki igazgatók követik 1,9 millió forinttal. A klasszikus funkcionális területeken dolgozó vezetők – mérnökség, minőségbiztosítás, kutatás-fejlesztés – átlagosan 1,6 milliós bérre számíthatnak. A vezetőknek nem az alapbér a legfontosabb tényező: a bónusz, a cégkultúra, a szektor, a lokáció, illetve az is fontos, hogy milyen hátterű a vállalat.

A válaszadók mindössze fele tartja fontosnak az alapbért, vagyis az ideális juttatási csomagban vannak a meghatározóbb elemek. A megkérdezett vezetők kilencven százalékának fontos, hogy mekkora bónuszra számíthat 

– idézi a közlemény Szalai Bencét, a Wyser Technology üzletágának vezetőjét. Ők bíznak magukban, képesek elérni a kitűzött célokat, ezért a teljesítményalapú bérezés felé igyekeznek terelni a juttatási csomagjukat. Kifejezetten fontos nekik az egészségügyi biztosítás, a nyugdíj-előtakarékosság, illetve a részvénycsomag is.

Fontos lenne nekik az otthoni munkavégzés is, ám ez sok vállalatnál nem honosodott meg. A home office a vállalat emberközpontúságát jelzi, hiánya miatt viszont megkérdőjeleződhet a munkavállalók elkötelezettsége.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.