Alapjogokért Központ: Súlyos határátlépés történt Brüsszelben

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának (CONT) tagjai kedden meghallgatást tartottak A vállalkozásokkal szembeni diszkriminatív intézkedések helyzete Magyarországon címmel.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2023. 04. 27. 11:38
MARTIN József Péter
Budapest, 2019. december 9. Martin József Péter ügyvezetõ igazgató a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. MTI/Mohai Balázs Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyilvános meghallgatás a Magyarországon üzleti tevékenységet folytató vállalatokra vonatkozó, állítólagos diszkriminatív intézkedésekre összpontosított, beleértve a közbeszerzések rendszerét is. A meghallgatáson a Transparency International (TI) magyarországi ügyvezető igazgatója tartott prezentációt. Martin József Péter az előadásában azzal állt elő, hogy 

Magyarországon a vállalatok maffiaszerű helyzettel szembesülnek.

A Transparency International a Soros-hálózat egyik „átláthatóságért” küzdő szervezete, amely nem kommentálta korábban a dollárbaloldal korrupciós botrányát – emlékeztetett az Alapjogokért Központ, amely szerint a Transparency International és más Soros-szervezetek rendszeresen konzultálnak azokkal a baloldali uniós képviselőkkel, akik Magyarország ellenében szólalnak fel. Példaként a Tavares-, a Sargentini- és a Gwendolnie-jelentés elkészítését hozták fel.

Roppant meggyőző tehát, amikor éppen ez a szervezet papol a korrupcióról és aggódik Magyarország miatt

– mutatott rá az Alapjogokért Központ.

Az uniós meghallgatáson Daniel Freund zöldpolitikus is felszólalt, aki korábban azt állította, hogy „az európai vállalatokat az Orbán-kormány maffiamódszerekkel zsarolja”. Ennek ellenkezőjéről tanúskodik a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tavalyi konjunktúrajelentése, amely szerint a befektetők elkötelezettsége Magyarország mint beruházási célpont mellett elérte 88 százalékos csúcsértékét.

A Transparency International ügyvezetője maga is elismerte a meghallgatáson, hogy a beruházási ráta magas, a külföldi közvetlentőke-befektetések továbbra is beáramlanak az országba és a támogatások is jelentősek. A külföldi cégek befektetési szándékát azzal magyarázta, hogy a korrupciót már „beárazzák” Magyarországon, és túláraznak a közbeszerzéseknél.

 

Átlépte a határt a baloldal

Következő lépésként a korrupciós veszélyek felmérésére május 15. és 17. között Magyarországra látogat a költségvetési ellenőrzési bizottság küldöttsége, amelynek munkáját a DK-s Rónai Sándor és a momentumos Cseh Katalin segíti. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője nemrég egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy mindent elkövetnek, hogy a kormány ne jusson hozzá az országnak járó uniós pénzekhez.

Az Alapjogokért Központ szerint a baloldal eddig jogi köntösbe bújtatott politikai támadásoknak tette ki hazánkat, ahogy Gyurcsány Ferenc is elismerte, ám ezúttal súlyos határátlépés történt Brüsszelben: 

most már nemcsak az uniós pénzektől akarják megfosztani hazánkat, hanem a nemzetközi üzleti szféra kedvét is el akarják venni egy hazug rágalomhadjárattal attól, hogy Magyarország jövőjébe fektessen, és Magyarországon vállalkozzon.

Ezzel a Soros-szervezetek és a dollárbaloldal gyakorlatilag Brüsszellel karöltve elismerte: attól sem riadnak vissza, hogy súlyos gazdasági károkat okozzanak hazánknak – állapította meg az Alapjogokért Központ.

Borítókép: Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.