Amerikai konzervatívok kritizálják Bident, Sorost és Zelenszkijt a háború kapcsán

Rudy Giuliani volt New York-i polgármester legfrissebb bejegyzésében azt a kérdést feszegeti, hogy milyen jövő vár egy esetleges „nagy újrakezdés” után az USA-ra és a világra. Ennek keretében a pénzügyi centralizálás, az emberi jogok radikális megkurtítása várható szerinte, és úgy látja, ebben a folyamatban három szereplő, Joe Biden, Soros György és Klaus Schwab is igencsak érdekelt – olvasható a Tűzfalcsoport cikkében.

Forrás: Tűzfalcsoport2022. 03. 31. 13:52
BIDEN, Joe
Varsó, 2022. március 26. Joe Biden amerikai elnök az Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott tárgyalásukon a varsói elnöki palotában 2022. március 26-án. Biden elõzõ nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara Fotó: Marcin Obara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó dolog, amire szüksége van az Egyesült Államoknak, az olyan lépések, amelyek tovább destabilizálják az amerikai és a globális gazdaságot, hogy támogatást szerezzenek. Ha azt gondoljuk, hogy Joe Biden éppen a magasabb gáz- és élelmiszerárak felé halad, akkor nem fogjuk fel, hogy „globalista kezelői” arra utasították, hogy szándékosan tönkretegye a gazdaságot a sokak által feltételezett globális gazdasági átrendeződések kedvéért – írja a Tűzfalcsoport.

A közösségi médiában látható, hogy sok tekintélyes konzervatív ujjongott Joe Biden orosz energiaimportra vonatkozó tilalmával kapcsolatban. Tekintsük át röviden logikai szempontból! Vajon nyomást gyakorol majd Vlagyimir Putyinra, hogy vessen véget ukrajnai törekvéseinek? Nem, ennek az esélye nulla. 

Ez a lépés arra készteti őt [Putyint] és másokat, hogy eladják energiatermékeiket az arra hajlandó vevőknek, különösen Kínának és dél-amerikai nemzeteknek, ami a már most tapasztalt gázáremeléseket fogja előidézni.

Ez erény az ukrán ügy kapcsán is érzékelhető, azonban az amerikaiak szenvedni fognak miatta.

Ha azt gondolnánk, hogy 50/50 százalék esély van arra, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra Ukrajna elhagyása vonatkozásában, megérthetnénk, hogy egyes konzervatívok miért dőlnek be a csalásnak. De tudják, hogy Putyin elszánt, és még mindig szurkolnak neki, mert úgy érzik, szükséges, hogy megtartsák azt az Ukrajna-barát álláspontot, amelyet e megpróbáltatás elején elfoglaltak. A közösségi médiában azzal voltak elfoglalva, hogy Bident az olajimportot nem tartalmazó szankciók miatt támadták, ezért most az új szankcióknak kell örülniük, hogy ne legyen presztízsveszteségük. Ez sajnos ilyen egyszerű.

Soros és Schwab tudta, hogy ez meg fog történni, nyertek is rajta.

Sok amerikait be tudtak csapni azzal, hogy az Oroszországgal szembeni ellenállást humanitárius kérdésként fogalmazták meg.

A háború rettenetes, és mindig az agresszort okolják, még akkor is, ha az agresszor úgy érzi, hogy a lépés szükséges. Az emberi természethez tartozik, hogy minden kérdésben a helyes oldalon álljon, különösen a humanitárius kérdésekben. Ez az oka annak, hogy a kormányok és a média nem ad hitelt annak a felfogásnak, hogy az Egyesült Államok és szövetségeseink évtizedek óta megszállják Ukrajnát. Könnyebb együtt érezni egy áldozattal, ha úgy érzik, hogy nem tesz semmi rosszat.

JD Rucker, a baloldali pénzügyi lap, a Business Insider vendégszerzője úgy fogalmaz ennek kapcsán, hogy Ukrajna kormánya az évek során, beleértve 

Volodimir Zelenszkij jelenlegi elnököt, nem ártatlan áldozat, akik nem követtek el semmi rosszat. Ez az állítás nem az inváziót igazolja, csak rámutathat arra, hogy az invázió könnyen elkerülhető lett volna, ha a nyugati nemzetek nem állítják Ukrajnát csatasorba, vagy ha Zelenszkij és elődei nem szorgalmazzák a NATO-csatlakozást.

Fotó: Twitter

Szerinte a konzervatívok véleménye is megoszlik abban, hogy nagyjából minden, a kormányok és vállalatok által megtett Oroszország elleni lépés csak árt a világnak anélkül, hogy eltántorítaná Putyint küldetésének folytatásától.

Felismerik, hogy ez milyen hatással lesz a gazdaságra, valamint azt, hogy Ukrajnában semmilyen változás nem várható. Ők azok, akik rájöhetnek, hogy a globális gazdasági átrendeződések mozgásban vannak. A többi konzervatívot – akik újabb szankciókat és esetleg katonai beavatkozást szorgalmaznak Oroszország ellen – vagy átverték, vagy lelkük mélyén végig ezt a forgatókönyvet akarták – fejti ki JD Rucker.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.