Magyarország elleni összehangolt nyomásgyakorlásra készülnek

Németország, az Egyesült Államok, Franciaország is nyomás alá helyezné országunkat.

Forrás: Mandiner2024. 02. 23. 11:07
RUTTE, Mark
Brüsszel, 2024. február 1. Mark Rutte leköszönõ holland miniszterelnök érkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyugaton a holland Mark Rutte NATO-főtitkári pozíciójáért kampányolnak, a németek szerint többek között azért, mert erős diplomáciai képességekkel rendelkezik – ő volt az, aki letérdeltette és kidobta volna az EU-ból Magyarországot.

Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország hivatalosan is támogatják Mark Rutte NATO-főtitkári jelöltségét. A FAZ szerint ez nem más, mint egy összehangolt törekvés arra, hogy Magyarországra és Törökországra nagyobb nyomást helyezzenek, hogy ők is a hivatalban lévő holland miniszterelnököt támogassák.

A német kormányszóvivő azt mondta, Rutte azért kiváló jelölt, mert hatalmas a tapasztalata és a biztonságpolitikai szakértelme, emellett erős diplomáciai képességekkel is rendelkezik − írja a Mandiner.

A holland volt az,  aki a gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban azt mondta, Magyarországnak térdre kell ereszkednie, és kijelentette azt is, hogy az országnak nincs helye az Európai Unióban.

A Politico értesülése szerint mégsem a már felsorolt országok képviselői állnak ki leglátványosabban Rutte mellett, hanem Joe Biden amerikai elnök.

 

Borítókép: Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnök érkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójára Brüsszelbe 2024. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.