Háborút hozna hazánkra az Európai Parlament

Az európai, háborúpárti baloldal ismét támadásba lendült Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök ellen. Az EP-ben lévő többség láthatóan teljesen megrémült a kormányfő békemissziójától.

Forrás: Facebook, MTI2024. 07. 18. 7:11
Strasbourg, 2024. július 17. Az Európai Parlament (EP) épülete Strasbourgban 2024. július 17-én. MTI/Purger Tamás Fotó: Purger Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament baloldala az Ukrajnáról szóló határozatában ismét Magyarországot és a magyar miniszterelnököt támadja. Erről írt a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Gál Kinga.

A Patrióták Európáért első alelnöke hozzátette:

Elfogult háborúpártiságukban Orbán Viktor miniszterelnököt jobban bírálják, mint az orosz agresszort.

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza. Az EP továbbra is támogatja Ukrajna függetlenségét, szuverenitását és területi integritását az ország nemzetközileg elismert határain belül. Az állásfoglalás felszólítja az EU-t, hogy tartsa fenn és terjessze ki Oroszországgal és Belarusszal szembeni szankciós politikáját, ellenőrizze és vizsgálja felül hatékonyságát és hatásait, és akadályozza meg a korlátozó intézkedések kijátszását.

A képviselők ugyancsak elítélték Orbán Viktor magyar miniszterelnök közelmúltbeli látogatását Oroszországban, amely véleményük szerint nem képviseli az EU-t, sérti az uniós szerződéseket és a közös külpolitikát, beleértve a lojális együttműködés elvét is. 

Az állásfoglalásban leszögezték: „ennek a jogsértésnek Magyarországra nézve következményeket kell maga után vonnia”. 

Ferenc Viktória, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az állásfoglalás elfogadásával kapcsolatos sajtótájékoztatóján elmondta: az ukrajnai háború kitörése óta az ország lakossága mérhetetlenül nagy szenvedéseket él át. A kárpátaljai magyar közösség hétköznapjai is megváltoztak, és ez talán a legembertpróbálóbb időszak a közösség történetében. A kárpátaljai származású képviselő elítélte a kijevi gyermekkórház elleni múlt heti orosz támadást.

Véleménye szerint a béke helyreállításával az ilyen tragédiák elkerülhetők lennének, és ennek érdekében Magyarország diplomáciai csatornákat nyitott. 

Magyarország már ezt megelőzően is számos formában segítette a szomszédos Ukrajnát humanitárius segélyszállítmányok, anyagi támogatások, és a menekültek befogadása által. Emellett a kezdetektől fogva támogatja Ukrajna Európai Unióhoz való közeledését, és ezen belül a kárpátaljai magyar közösség jogainak a helyreállítását

 – mutatott rá Ferenc Viktória.

László András fideszes EP-képviselő nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet, hogy a parlament baloldali többsége, az Európai Néppárttal együtt, láthatóan teljesen megrémült attól a gondolattól, hogy Orbán Viktor miniszterelnök békemissziót kezdeményezett, és a legnagyobb országok, legnagyobb hatalmak vezetőivel találkozott a közelmúltban.

Kiemelte: Magyarország azt próbálja elérni, hogy az ukrajnai háborút békés eszközökkel és a diplomáciai csatornákat megnyitva lehessen lezárni. 

Azt tapasztaljuk, az Európai Parlament erre egyáltalán nem nyitott, ezzel teljesen ellentétes határozatot fogadott el, amiben katonai segítséget, minden formában és időkorlát nélkül biztosítana Ukrajnának

 – mutatott rá.

Gál Kinga a Facebookon megjelent bejegyzésében emlékeztetett: az európai, háborúpárti baloldal ismét támadásba lendült Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök ellen azért, mert mi a béke pártján állunk. 

A tétet viszont emelték: már nyugati fegyverek bevetését követelik orosz területek ellen. Ezzel nyíltan háborút hoznának ránk. Mi az öldöklés és a pusztítás megállítását, mielőbbi fegyverszünetet és béketárgyalásokat követelünk

– szögezte le Gál Kinga.

A Patrióták Európáért frakció nevében alternatív határozati javaslatot nyújtottunk be, ami diplomáciai erőfeszítéseket sürget, és a béke fontosságát hangsúlyozza. Ezen kívül felhívja Ukrajnát a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására és az ezzel kapcsolatos vállalásaik teljesítésére – írta a Fidesz politikusa.

Borítókép: Az Európai Parlament (EP) épülete Strasbourgban 2024. július 17-én (Fotó: MTI/Purger Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.