– Én olyan pálinkát főztem, amitől még a halottak is feltámadnak! Képzeljék el, felszedtem az útról a fosókaszilvát! Persze mindenki csak nevetett rajtam. Gondoltam magamban: nevessetek csak, én tudom, hogy miért csinálom. Szedtem, szedtem egy jó ideig, szépen megtöltöttem vagy öt hordócskát. Vizet is öntöttem belé, hogy kihúzza belőle szépen az alkoholt, s még raktam hozzá egy-egy kiló cukrot is. Olyan gyorsan átfordult az anyag, vagyis kiforrott a kotyó, hogy két hét múlva már vittem is főzetni. Ugrattak a szomszédok és kacagtak, hogy én mire készülök, de én velük nem foglalkoztam, mert tudtam, amit tudtam. Tudtam azt, hogy milyen az, mikor úgy lemegy a torkomon (s mutatta kezével könnyedén, a nyakán azt a vonalat, ahol lemegy a torkán az ötvenfokos.) Na, és kifőzettem a sok anyagot, s jöttek kóstolni, s hümmögtek hozzá. Mondtam, hogy csak egy kicsi van, de nem akarták elhinni. Most meg mind a nyakamra járnának, ugye, mert nekük még fosókából sincs pálinkájuk – mondta most már megállás nélkül a barátunk a pálinkás történeteit.