Komolyzenei pikniket szerveznek a Millenárison

A ZeneMűvek, a MÁV Szimfonikus Zenekar és a Millenáris immár harmadik alkalommal rendez komolyzenei pikniket augusztus 18-án, 19.30-kor a Nemzeti Táncszínház előtt. Az esemény mindenki számára nyitott, a belépés díjtalan. A koncerten Seidl Dénes és Dénes-Worowski Marcell, két fiatal zenepedagógus mutatja be új kezdeményezésük, a ZeneMűvek misszióját személyes élményeiken és a műsor darabjain keresztül.

Magyar Nemzet
2021. 08. 12. 15:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A programot a „Mi vagyunk a ZeneMűvek” alcímmel hirdették meg, ugyanis ezt az új vállalkozást fogja ismertetni Seidl Dénes trombitaművész és Dénes-Worowski Marcell karmester. Tavaly indított kezdeményezésüknek az a célja, hogy egyesítsék a szórakoztató jellegű előadásokat a komolyzenei kultúrával, eszközt adjanak a fiatal hallgatóság kezébe ahhoz, hogy a zenehallgatás és a koncertre járás tartalmasabb, személyesebb és komplexebb élménnyé váljon. A ZeneMűvek kulcsa a közvetlenség és a közérthetőség, mindez humorral fűszerezve, amelyet a komolyzenei piknik során élőben is megtapasztalhatnak a résztvevők. 

 

– A koncert műsora nagyon színes, Mozarttól kezdve Griegen át Dukas-ig a zeneirodalom legjavából szemezgettünk. Mindezt összefogja egy közös pont: mi, a ZeneMűvek, és az út, amely a zenei élményig vezet – mondta a karmester, trombitaművész kollégája pedig úgy nyilatkozott, hogy komolyzenei könnyűlovasságként tekintenek magukra, akik elvezetik a közönséget a zenei élményig. 

 

A ZeneMűvek legelső saját projektje a budapesti egyetemistáknak szóló Koncert Plusz volt, amely már négy éve állandó kísérője a MÁV Szimfonikus Zenekar bérletes hangversenyeinek a Zeneakadémián. A Koncert Plusz előadás-sorozat mellett a ZeneMűvek a MÁV Szimfonikus Zenekarral egy új bérletes koncertsorozatot is bemutat a 2021/2022-es évadban A Zene Show-ja címmel, amelynek helyszíne az Akvárium Klub lesz. A koncertek az interjú és hangverseny műfajának kombinációját alkotják, ahol egy-egy meghívott hírességgel járják körbe a fiatalokat érdeklő témákat. A nyáron elindult a ZeneMűvek első podcastja, a FilmZenész, amelyben zenészekről vagy zenéről szóló filmeket elemeznek a műsorvezetők.

Bővebb információ az eseménnyel kapcsolatban ITT olvasható. 

A tavalyi esemény videója ITT megtekinthető.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.