Szerepcsere régi-új formában

Szombaton 19 óra után tíz perccel az Egy bolond százat csinál 2006-os változatát nézhetik meg az érdeklődők a Szélesvásznú történelem sorozatban, a Hír TV műsorán. Az 1942-es film modern verziójának rendezője Gyöngyössy Bence, producere Kabay Barna, a főbb szerepekben pedig Gáspár Sándort, Szabó Győzőt és Oroszlán Szonját láthatjuk.

L. Fábián Anikó
2023. 08. 24. 18:10
Fotó: Hungarotop, port.hu Forrás: Hungarotop
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha már magyar vígjáték, akkor érdemes fülbemászó főcímdalt írni hozzá – így történt ez az Egy bolond százat csinál XXI. századi változata esetében is. Varga Feri és Balássy Betti nevéhez fűződik a dal, ami felidézheti bennünk a kettős szerepben megjelenő  – anyakönyvvezető, egyben simlis üzletember –  Gáspár Sándor alakját, az összeszokott párosban csetlő-botló Mucsi Zoltán és Scherer Péter alakította „verőembereket” vagy akár az Oroszlán Szonja által kikarikírozott szőke barátnőt. 

Mucsi Zoltán és Scherer Péter, a két ukrán „verőember” az Egy bolond százat csinál modern verziójában (Forrás: Hungarotop/Port.hu)

Emlékezetes Gesztesi Károly, a Namíbiában vadászó Norbert laza, mindent megoldó kidobóembereként, és kár, hogy az Ullmann Mónika játszotta Ivett csak egy „halott bárhölgy”, azaz túl sokszor nem beszélhet, hiszen a történet során elsősorban azzal ijeszti meg a többieket, hogy halottnak hiszik. 

Aki az eredeti, 1942-es alkotást jól ismeri, mindenképpen készüljön egy abszolút modernizált, szokatlan filmre.

Latabár Kálmán a Martonffy Emil rendezte alkotásban ugyanis egy főpincért alakított, aki egy afrikai oroszlánvadászra hasonlít, s ez szolgált a filmes gegek alapjául, erre épült számtalan játékos pillanat. Kabos Gyula hiányát egy ízig-vérig komédiás szellemiségű színész, a sokak által szeretett „Latyi” pótolta. A napjainkban játszódó eseménysor azonban egészen más hangulatú, hiszen hiányoznak a táncos-énekes betétek, és a szürreális helyzetekről elsősorban a Badár Sándor-féle kínai maffiavezér, Iván gondoskodik, valamint a mindenkit összekeverő hölgyszereplők. 

A lényeg az, hogy valóban csak az utolsó pillanatokban kerüljön mindenki az őt megillető helyre, és még jól is érezze magát a bőrében. A nevetés pedig garantált! A film rendezője természetesen még egy plusz kikacsintással sokszorozza meg a bolondságokat zárásképpen, de hogy ez melyik szereplőre vonatkozik, azt már nem áruljuk el. 

A hazai filmek, valamint a gegparádék kedvelői bizonyosan szívesen nézik majd meg szombat este a Szélesvásznú történelem sorozatban az Egy bolond százat csinál című filmet.

 

Borítókép: Oroszlán Szonja, Gesztesi Károly és Gáspár Sándor a film egyik jelenetében (Forrás: Hungarotop/Port.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.