Budapesten forgatják a nürnbergi perről szóló drámát, Russell Crowe alakítja Hermann Göringet

Jövő februárban Budapesten kezdik forgatni a második világháborús bűnösök sötét pszichológiai mélységeit feltáró, Nürnberg című drámát, amelynek főszereplője Russell Crowe, aki Hermann Göringet alakítja majd a filmben.

Forrás: Budapest Reporter2023. 11. 09. 11:00
Russel Crowe Nürnberg
Fotó: Budapest Reporter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Russell Crowe Hermann Göring német politikust és katonai vezetőt, a náci Németország második emberét alakítja a készülő drámában. A film a második világháború befejezése után játszódik és eddig nem ismert perspektívájából láttatja majd a nürnbergi pert.

Russell Crowe Hermann Göringet alakítja új filmjében. Forrás: Cinema.com

A cselekmény szerint Hermann Göring hadifogolyként érkezik a nürnbergi börtönbe a holokauszt áldozataitól ellopott hatalmas vagyonnal a holmijai között. Göring és társai, a náci párt elit tagjai a második világháborúban elkövetett háborús bűneik után a bírósági eljárásra való alkalmasságuk megállapítására várnak. Douglas McGlashan Kelley alezredes, a nürnbergi börtön főpszichiátere kapja a feladatot, hogy értékelje a foglyok tárgyalásra való alkalmasságát. Ez azonban egy különös kapcsolat kialakulásához vezet Kelley és Göring között – írja cikkében a Budapest Reporter.

A film forgatókönyvét James Vanderbilt jegyzi, aki olyan nagyszabású projektekről ismert, mint David Fincher 2007-es Zodiákus című thrillere, vagy az Andrew Garfield főszereplésével készült A csodálatos Pókember. A forgatókönyv Jack El-Hai A náci és a pszichiáter című regényén alapul, operatőre Dariusz Wolski lesz, aki olyan filmeket fényképezett, mint a Gucci-ház vagy Az utolsó párbaj.

A film forgatókönyve Kelley valós, a nürnbergi tárgyalások idején készített feljegyzéseiből is merít információkat.

A pszichiáter eredeti célja, hogy megtalálja azt a jellegzetes pszichológiai vonást, amely megkülönbözteti a bűnözőket a társadalom többi tagjától, de hamarosan azon kapja magát, hogy empátiát érez a fogvatartottakkal. Mint írják, a film a gonoszság és az empátia közötti bizonytalan pszichológiai határokat kutatja, s megkérdőjelezi az erkölcsről és az emberi természetről alkotott felfogásunkat.

Borítókép: Russell Crowe 2024 februárjában Budapesten kezdi forgatni új filmjét (Forrás: Budapest Reporter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.