Mucsi Zoltán fösvényt játszott Kolozsváron

A „Kapa” művésznéven is ismert Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja A fösvény című előadás főszereplőjeként lépett színpadra társulatával, a szolnoki Szigligeti Színházzal a november 4-e és 19-e között zajló UTEFesten. A 16 napos eseményen 11 tagszínház, illetve egyéni tag előadása szerepel 11 országból.

Forrás: Krónika2023. 11. 10. 9:00
Mucsi Zoltán
Borítókép: A fösvény című darab bemutatójára készül a Szigligeti Színház társulata. A képen Mucsi Zoltán színművész (Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap) Fotó: Nagy Balázs Forrás: Új Néplap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színművész az előadás után kerekasztal-beszélgetésen vett részt több alkotótársával, ahol a munkájáról, a szerepek megformálásáról cseréltek eszmét – számolt be róla a székelyudarhelyi Krónika. 

Mucsi Zoltán
Mucsi Zoltán a Szolnoki Szigligeti Színházban, A fösvény című darab próbáján 2023. április 26-án. Fotó: Új Néplap/Nagy Balázs

A lap tudósítása szerint Mucsi kifejtette, hogy minden szerepe megformálásánál, bármilyen undorító is a figura, fontosnak tartja kidomborítani, hogy az illető ember is Isten teremtménye. 

A színművész arról is beszélt, hogy budapesti feladatai mellett szívesen dolgozik Szolnokon, a színházzal régi, 15 éves az együttműködése, pályájának fontos időszakát töltötte el eddig a társulatnál.

A beszélgetésen Tompa Gábor, a kolozsvári színház igazgatója is elmondta, hogy rendezőként már dolgozott Mucsi Zoltánnal, amikor első magyarországi darabját, A félreértés című előadást rendezte, de később a Godot-ra várva című darab munkálataiban is találkoztak.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház a nemzetközi fesztiválnak első alkalommal 2008-ban társszervezőként adott otthont, 

majd a legutóbb tizenegy év szünet után, 2019-ben volt házigazdája az eseménynek. Az idei fesztivál a HTC230/STUDIO15/UTEFest20 címet viseli, ami arra utal, hogy tavaly volt 230 éves az állandó kolozsvári magyar nyelvű színjátszás, míg idén novemberben lesz a színház stúdióterme átadásának 15-ik évfordulója.

Az eseményről szóló tudósítást teljes terjedelmében itt olvashatják el.

Borítókép: A fösvény című darab bemutatójára készül a Szigligeti Színház társulata. A képen Mucsi Zoltán színművész (Fotó: Új Néplap/Nagy Balázs) 


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.