Legendáskönyv gyűjti össze a Bács-Kiskun vármegyei történeteket

A közelmúltban lezárult Érték–Élmény–Egészség elnevezésű programra vármegye önkormányzata 338 millió forintot nyert. A vármegyei identitást erősítő programban az európai uniós támogatás segítségével a már lassan elfeledett, a vármegyében még szájhagyomány útján terjedő történeteket, legendákat gyűjtötték össze egy mesekönyvbe, a többi történetet pedig a Legendáskönyvbe szerkesztették – tájékoztat a baon.hu.

Forrás: baon.hu2023. 12. 30. 14:00
null
Fotó: Szilágyiné Tukács Orsolya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Meseföld című kiadványt hangoskönyv formájában is publikálták, és eljuttatták a vármegye lakosságához. 
Emellett összeállították a kézművestermékek és helyi szolgáltatások vármegyei adatbázisát, a helyi és a vármegyei értékek feltárásnak elősegítése céljából értékőrképzést szerveztek. Ugyancsak a projekt adott lehetőséget a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán tartott emlékév arculati elemeinek és marketingeszközeinek fejlesztésére.

Vármegyénkben nehezen mondhatnánk olyan települést, ahova a mese- és legendakaraktereket felvonultató promóciós célú mesebusz ne jelent volna meg. A mese- és legendakarakterek Nemesnádudvar településen szobrok formájában testet is öltenek. Kulturális és ismeretterjesztő programokkal fesztivál jellegű Mi Napunk rendezvényeket szerveztünk és tartottunk vármegyeszerte. Két nyáron át minden járásunkban napközis táborokat szerveztünk, valamint sportrendezvényeket tartottunk. Két társasjátékot is kifejlesztettünk. Az egyikkel kártyákon keresztül teremthetjük meg Bács-Kiskun vármegye ökológiai és természeti értékei által a növény- és állatvilág számára a tökéletes élőhelyet. A másik játékban az egyik elkódorgott mesefigurát kell hazavezetnünk. A társasjátékoknak nemcsak a prototípusa készült el, hanem több mint ezres példányban osztottuk szét vármegyeszerte 

– írta közleményében a vármegye önkormányzata.

Az eredeti cikk a baon.hu portálon olvasható.

Borítókép: A Legendáskönyv alkotói: Szekeres Béla, Pócsik Olga, Hajagos Csaba (Fotó: Tapodi Kálmán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.