Túl a Maszat-hegyen az Operettszínházban

Bemutatták a Pesti Broadway Stúdió végzős növendékeinek vizsga előadását, Varró Dániel – Teslár Ákos – Presser Gábor: Túl a Maszat-hegyen című családi musicaljét a Budapesti Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában (KIT). A produkciót Dénes Viktor állította színpadra. A premiert még két előadás követi az évad során, június 9-én és 16-án 11.00 órakor. A fergeteges hangulatú családi musical összes előadására szinte pillanatok alatt elfogytak a jegyek. A kicsiket és nagyokat egyaránt megszólító darab Varró Dániel és Teslár Ákos szellemes szövegeivel, valamint Presser Gábor zenéjével elvarázsolta a közönséget.

2024. 06. 07. 19:00
Horváth Márton és Jámbor Dorottya Rebeka. Fotó: Janus Erika
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A történet hőse, Muhi Andris kalandos útra vállalkozik: elindul, hogy megmentse Jankát, rég nem látott és mindig maszatos barátnőjét. Janka lakóhelyén nagy ám a bonyodalom. A békés Maszat-hegyiek ugyanis belekeveredtek a pacák és a tiszták a harcába, mert a két, egymással ellenséges világ határán élnek. Akadályokkal teli útja során Muhi Andris megismerkedik a Náthás angol költővel és Turgenyevvel, a burgonyával, de találkozik Makula bácsival, a Babaarcú démonnal, Szeplőtlen Szilviával, Szösz nénével, a Bús, piros vödörrel, Pali kalózzal és még a Büdös Pizsamázóval is. De ez még mind semmi! Andrisra és újdonsült ismerőseire nagy veszély leselkedik, mert nem elég, hogy a Partvis Attila vezette takarítók egyszer csak megjelennek a színen és több házban is kitakarítanak, a gonosz Paca cár, aki elbitorolta Maszat-hegy trónját, éppen azon mesterkedik, hogy az egész világot telepacázza. Muhi Andris azonban nem retten meg semmitől és senkitől, átvág Badarországon, hogy eljusson a Maszat-hegyen túlra, ahol szembeszáll minden gonosztevővel. Andris és barátai a Budapesti Operettszínház előadásában elkalauzolják a gyermekeket és a szüleiket egy izgalmas, közös utazásra, ahol az önfeledt nevetés és a mesebeli kalandok garantáltan összekovácsolják a családot.

Budapesti Operettszínház - Túl a Maszat-hegyen
A Budapesti Operettszínház művésze, Gál Máté (Fotó: Janus Erika)

A nézők a magyarországi színészképzésben úttörő szerepet vállaló, jelentős szakmai elismertségnek örvendő intézmény, a Pesti Broadway Stúdió (PBS) tehetséges művészpalántáinak előadásában láthatták ezt a modern mesét.

A PBS amellett, hogy számos kiváló színészt kinevelt már, a Budapesti Operettszínházzal szorosan együttműködve az évek során fogalommá nőtte ki magát a fiatalság körében. A vizsgaelőadást prezentáló zenés színész osztály Kiss-Balbinát Judit színművész, rendező, egyetemi tanár, valamint Dénes Viktor színművész, rendező vezetésével működik, magát a produkciót Dénes Viktor állította színpadra. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.