A fényt kapott XX. századdal és táncelőadással búcsúzik a Sandorella

Tartalmas programokat kínált Zamárdiban az elmúlt két hónapban a Sandorella Művészudvar, mely ezen a hétvégén zár. Az exkluzív környezetben kialakított szabadtéri kisszínpad miliőjéhez és adottságához illően tucatnyi hétvégi estén neves előadók biztosítottak színvonalas szórakoztatást a közönségnek.

2024. 08. 16. 12:37
Léner András

Léner András színházi rendező Budapesten, 2024. június 21-én. 

Léner András színházi rendező  Budapest Magyar Nemzet 20240621
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit tanulhatunk a múlt hibáiból? Hogyan befolyásolja családtörténetünk a jelenünket? Mit adunk tovább az utánunk következő generációknak? Ezekre a kérdésekre keresik a választ Gazsó L. Ferenc Táncsics Mihály-díjas író, újságíró embermeséi, melyeket Áttűnő életek – A fényt kapott XX. század címmel adott közre. A szerző és Forró Bence televíziós műsorvezető különleges beszélgetésre várja az érdeklődőket ma este nyolc órától a zamárdi Sandorella Művészudvarban, ahol a megsárgult fotók életre kelnek, és megelevenednek a XX. század emberi drámái.

Ez az új és izgalmas kulturális tér a nyár beköszöntével nyitotta meg kapuit a Balaton déli partján, a zamárdi szabadstrandon, ahol augusztus végéig várják a kultúra és a szórakozás szerelmeseit. A Sandorella Művészudvar nem csupán színház, hanem igazi találkozóhely, ahol a különféle művészeti ágak egymásba fonódnak. A Balaton közelében a szabadtéri színpadon a nézők a csillagos ég alatt élvezhetik az előadások különleges élményét.

– A programsorozat egyik különlegessége, hogy önerőből jött létre mind az anyagi javak, mind a szervezés tekintetében. Ennek köszönhetően azoknak a Zamárdiban élő, illetve Zamárdihoz erősen kötődő embereknek az elképzelései valósulnak meg, akiknek az elsődleges célja a helyi kultúra felvirágoztatása – mondta a Magyar Nemzetnek a fő szervező, Léner András rendező.

BPM_20240621 (1)

Léner András színházi rendező  Budapest Magyar Nemzet 20240621

20240621 BudapestLéner András színházi rendezőfotó: Bach Máté (BPM)Magyar Nemzet
Léner András. Fotó: Bach Máté

Hiszek a közösség erejében és abban, hogy a kultúra, a színház nagyon erős találkozási pont, ami igazán összehozza az embereket. Amikor leoltjuk a képzeletbeli villanyt, azaz besötétedik, és a színpadon felkapcsoljuk a lámpákat, majd valamelyik csodálatos színész, énekes, zenész vagy táncos kolléga fellép a világot jelentő deszkákra, akkor Zamárdi közössége és az idelátogatók e kulturális élmény által közelebb kerülhetnek egymáshoz. A miliő, a csodaszép mediterrán udvar, közepén a gyönyörű színpaddal fokozza az élményt. Meghitt hangulatot teremt, amelyben összemosódnak a határok a színpad és a nézőtér, a művészek és a közönség között

– jellemezte Léner András a programsorozatot, amely augusztus 17-én, szombaton a Pillangó ballada című, Pataky Klári koreográfiája alapján készült kortárs táncelőadással zárul.

 

Borítókép: Léner András, a Sandorella fő szervezője (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.