időjárás 2°C Mária 2022. december 8.
logo

Indul az Adventi Villamos

November 25-én ismét útjára indul a BKV különleges UV nosztalgia villamosa. Ezúttal azonban nem a megszokott fényruháját ölti magára, hanem adventi hangulatú belső díszítése teremt ünnepi hangulatot a szerelvényen. Idén pedig fontos küldetése is van a BKV Adventi Villamosának: alkalmat kínál az utasoknak, hogy adománnyal segítsék a leginkább rászorulókat. A villamos egészen karácsonyig közlekedik és Budapest különböző pontjain bukkan majd fel.

Indul az Adventi Villamos

Budapest
https://bkk.hu/utazasi-informaciok/kozossegi-kozlekedes/unnepijaratok/ Jegyrendelés

Az ünnepek hangulatát idéző belső dekoráció: girlandok, színes gömbök, csillagok és hópelyhek felejthetetlen élménnyé teszik az utazást mindenki számára, aki akárcsak egyetlen megállónyira felszáll az Adventi Villamosra.

A BKV ebben az évben nemcsak ajándékot szeretnének átnyújtani Budapest lakosainak és utasainknak az ünnepi villamos közlekedtetésével, hanem az ajándékozás örömének átélésére is lehetőséget teremtenek. A girlandok és hópelyhek mellet egy QR kód is a díszítés része. Erre irányítva telefonunk kameráját az Oltalom Egyesület Dankó utcai hajléktalanóvodájának oldala nyílik meg, ahol különböző támogatási módok közül tudnak választani mindazok, akik szeretnék könnyebbé, szebbé tenni a legkisebbek karácsonyát.

Fotó: BKV

A járattal hétköznap délutánonként 14 és 17 óra között a 2-es villamos vonalán, az adventi időszak 8 hétvégi napján pedig 10 és 17 óra között az alább menetrend szerinti útvonalakon találkozhatnak majd.

11.26 szombat: 56A
11.27 vasárnap: 19
12.03 szombat: 42
12.04 vasárnap: 14
12.10 szombat: 59
12.11 vasárnap: 69
12.17 szombat: 47
12.18 vasárnap: 50

Fotó: BKV