időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

A természeti élmények képi világa – kiállítás

December 16-ig látogatható a Lakitelek Népfőiskola Gálfalvi Termében a Szappanos István Székely Bertalan-díjas kecskeméti festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás. A tárlaton az alkotó több évtizedes művészi munkásságának szűk keresztmetszetét állították ki. A kiállításon találkozhatunk a természet ihlette tájhangulat mellett a gyász képének transzformálásával, virágos réttel és ködös őszi vízparttal egyaránt.

A természeti élmények képi világa – kiállítás

Lakitelek Népfőiskola
https://www.nepfolakitelek.hu/ Jegyrendelés

Szappanos István műveiben a szín jelentőségét hangsúlyozta. A festészet történetében a szín a legmeghatározóbb eszköz, amit sokféle módon lehet használni. A művész szerint a képek az emberben keletkeznek, amelyben a lélek tükröződik és ölt bennük testet, és ezek az élmények inspirálják a festő lelkületét.

A tárlatot Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg, aki elmondta: Szappanos István olyan családok leszármazottja, akik évszázadok óta meghatározzák Kecskemét történetét és jelenét napjainkban is. Hozzátette: a művész gondolatisága és az elmúlt évtizedek tevékeny munkássága tükröződik az egyes alkotásain is.

Szappanos István kiállítása december 16-ig látogatható a Lakitelek Népfőiskola (6065 Lakitelek, Felsőalpár 3.) Gálfalvi termében.