A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni. A Mindmegette megmutatja, mit kell tennie, hogy hibátlan köretet tálalhasson a csirkepaprikás mellé.
A bevált nokedlirecept nemhogy tájegységenként, de háztartásonként is eltérő lehet. Van azonban néhány fontos szempont, amit ha betartunk, nem kell aggódnunk a végeredmény minőségét illetően.
Nokedlifőzés – íme a három legjobb tipp
1. Figyeljen az arányokra!
A nokedli tésztáját csupán néhány hozzávaló alkotja, azonban ezek mennyisége, illetve aránya nem mindegy. Általánosságban arra érdemes figyelni, hogy 30 dkg liszthez 1 db tojást adjunk, és ha a liszt mennyisége változik, akkor azzal arányosan növeljük a hozzáadott tojások számát. A tojások mérete is befolyásolhatja a tészta keménységét. Egy kisebb tojás kevesebb, egy nagyobb több nedvességet tartalmaz. Előbbihez kevesebb liszt, utóbbihoz egy picit több is kellhet.