A baloldal szerint van, Brüsszel szerint nincs jogállamiság

Fleck népbiztos mozgalma nem ugyanazt szajkózza, mint az uniós gazdi

Berszán György
2021. 06. 01. 14:39
Fleck Zoltán
Budapest, 2011. november 21. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyûlési biztosa bemutatja Emberi jogok - alapvetõ jogok? Esélyek és veszélyek az ombudsman szemével címû új könyvét és egy korábbi kötetét az Országgyûlési Biztos Hivatalában, Budapesten. Mellette Fleck Zoltán egyetemi tanár ül. MTI Fotó: Földi Imre Fotó: MTI Fotó: Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre népesebb az az ellenzék karjaiba sodródott jogász, filozófus, politikus, közíró, politológus, egyetemi oktató stb. csoport, amelyik belenézett a kristálygömbbe, és a baloldali Gyurcsány-lista győzelmét látta ki belőle. Ugyan a nagy esemény, a jövő tavaszi választás még nem történt meg, de a balliberális élcsapat megelőlegezte az eredményt.

Vérbeli hírlapi tudósokként előre eltervezték, hogy a baloldali győzelem után az alaptörvényt hogyan építik le, teszik semmissé, illetve semmisítik meg a kétharmados törvényeket, majd a gőzölgő romokon kezdenek jogállamot építeni. Elég sokan vannak már ebben a buliban: ott tülekedik Eörsi Mátyás, Vörös Imre, Fleck Zoltán, Elek István, Lengyel László, Bárándy Péter és Kis János is. Mindannyiuk szellemi és lelki atyja, Gyurcsány Ferenc pedig hozzátette: „szét kell majd feszíteni az alkotmányos kereteket”.

Derék demokratáink tehát nem kevesebbet, mint a jogállamot és az alkotmányosságot kívánják eltörölni. Ami azt illeti, ez is egy kormányprogram, még ha erősen jakobinus és bolsevik színezetű is.

Ezek után csak azt nem értem, hogy az európai parlamenti többség és Brüsszel miért terrorizálja a magyar kormányt annak a hiányával, amit a fenti díszes társaság hatályon kívül kíván helyezni. A jogállamot és az alkotmányos kereteket. Hiszen a cikksorozat és a magyar balliberálisok közös igyekezete indirekt elismerése annak, hogy a magyar jogállamiság köszöni, de megvan, és működik. A zavart az okozhatja, hogy derék demokratáink és a brüsszeli tisztviselők nem Skypoltak egymással eleget, mielőtt kiadták ügyeletes siránkozásaikat a magyar jogállamiság sérüléséről, elfogyásáról és hiányáról, valamint a Népszava közölte volna következő demokrácialeépítő kisesszéjét.

Már bocsánat, de Fleck népbiztos és különítményesei hogyan fogják megszüntetni azt, ami nincs? Annyira nincs, hogy az Európai Parlament be fogja perelni az Európai Bizottságot, amennyiben Ursula von der Leyen elnök asszony tovább késlekedik a Magyarországgal szembeni jogállamisági eljárások megindításával.

A következő Népszava-cikkben igazán feloldhatnák ezt a szerény, de feszítő ellentmondást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.