időjárás 17°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

A Telex Soros védelmére sietett, de a nagy rohanásban pofára esett

Belák Tamás
2022.02.10. 07:00 2022.02.10. 16:23
A Telex Soros védelmére sietett, de a nagy rohanásban pofára esett

Úgy sietett mérges csivavaként hőn szeretett gazdájának, Soros Györgynek a segítségére a Telex, hogy könnybe lábad az ember szeme.

A Soros szervezetei által ellenőrzött nyugati médiabirodalom befolyását, valamint a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni elfogultságát belsős információkkal bizonyító Soros emberei című cikksorozatunk heves reakciót váltott a „kíváncsi, korrekt, kritikus” portálból. Valakik jól felépített kamutörténettel húztak ki meredek mondatokat civilekből, majd a kormánymédiánál landolt című művükkel apuka jóhírének hősies védelmére és ellenségeinek megbüntetésére keltek,

csak sajnos késsel indultak tűzpárbajra.

Az Átlátszó (*elfojtott gúnyos kacaj*) információira támaszkodó tényfeltáró cikk (*elfojthatatlan gúnyos kacaj*) szerepében tetszelgő hisztiroham legerősebb érve az oldalunkon megjelent cikkek ellen ugyanis az volt, hogy

politikai céloknak megfelelően kontextusból kiragadott, rövid részleteket közöl, melyek az Átlátszó rögtönzött krimi-sztorija szerint ilyen-olyan kalandos úton jutottak a Magyar Nemzet szerkesztőségébe.

Hogy stílszerűen a tőlük kölcsönzött szófordulattal éljek:

ez egy tök standard dolog. Ez így működik, így természetes

mikor az újságíró többórás anyagból állít össze emberi fogyasztásra alkalmas méretű cikket. Az pedig, hogy egy lap egy adott állítás – ez esetben a nyugati médiabirodalom korruptságának – bizonyítására használ feketén-fehéren lenyilatkozott mondatokat: nos, olybá tűnik, kizárólag akkor számít propagandának, ha a csúnya-rossz jobboldali média csinálja, igaz-e?

Mert őszintén, mondja már meg valaki, mégis hogyan lehetne félreértelmezni például Andrej Noskónak, az Open Society Foundations ex-igazgatójának alábbi mondatát: 

Egyszerű realitás, a médiában zömében balliberális emberek dolgoznak. Ez annak köszönhető, amit kiválogatási elfogultságnak nevezhetnék.

Számít, mi hangzott el az adott mondat előtt és után? El tud bárki képzelni olyan körülményt, ami relativizálná ennek a mondatnak az üzenetét egy olyan embertől, aki olyan közel volt a tűzhöz, amennyire csak lehet?

Nyilván nem, hiszen ha lehetne, a Telex már rég megírta volna.

Ez a hirtelen, ostorcsapásokkal motivált firkász munkájaként kierőltetett írás gyakorlatilag semmi másról nem számol be, minthogy mennyire fáj a Gyuri bácsi udvartartásának, hogy jóapjukat ezúttal gyakorlatilag kimagyarázhatatlan bizonyítékokkal megtámogatva vette valaki célkeresztbe.

(Kísértetiesen emlékeztet az eset arra, mikor a 444 Tucker Carlson Soros-ellenes dokufilmjének állításait próbálta kétségbeesetten cáfolni egy hasonlóan elkapkodott dühkitörésben.)

Nem lepődnénk meg, ha az Átlátszó, vagy valamelyik másik pajzsvivő hamarosan előállna valami még elképesztőbb cáfolat-tákolmánnyal – álljon bármilyen ingatag lábakon is.

Már készítjük a popcornt.

Borítókép: A Telex és büszke gazdája (YouTube/Chihuahua TV/medium.com/Belák Tamás)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

SOROS EMBEREI

Kockázatot jelentenek az álcivilek

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.