idezojelek

Szánalmas szintre jutott Gyurcsány vándorcirkusza

Egyre jobban lejáratják magukat.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Mohai Balázs

Ahogy közelednek a választások, egyre jobban kristályosodnak ki az erőviszonyok. Hatalmas lehet a baj a baloldali ellenzék háza táján.

Egyre több közvélemény-kutatás mutatja azt, hogy a kormánypártok meg fogják nyerni az áprilisi választást. Vitathatatlanul a kormányzati intézkedések tematizálják a közvéleményt. Ráadásul valamennyi lépést jelentős társadalmi elégedettség övez. Mind a tizenharmadik havi nyugdíj teljes összegű kifizetésének, mind a fiatalok adómentességének, mind a családi adó-visszatérítésnek, mind a benzin-, mind pedig az élelmiszerárstopnak nagyon örülnek az emberek. Ezzel szemben a baloldal hibát hibára halmoz, nem képes még a saját szavazóit sem megszólítani. Még az aktivisták összeverbuválásával is komoly gondjaik vannak. Ezt már Gyurcsányék is érzik, ezért egy új taktikát eszeltek ki. Törték a fejüket, mit is tehetnek a népszerűségük növelése érdekében. De az ötletük végtelenül szánalmasra és kicsinyesre sikerült, ráadásul inkább tovább lohasztja a baloldali emberek harci kedvét, mintsem hogy feltüzelné őket. Személyesen próbálnak aktivistákat gyűjteni a baloldali politikusok, pártvezetők. Jakab Péter egynapi közös országjárásra invitálja a kiválasztásra kerülő aktivistát. Dobrev közös színházlátogatást kínál az aprómunkáért cserébe. De Gyurcsány Ferenc felajánlása a legszánalmasabb mindegyik közül. 

A Demokratikus Koalíció elnöke ezekkel a szavakkal hirdeti Facebook-oldalán a korszakalkotó ötletet: 

„Ha most jelentkezel ellenzéki aktivistának, akkor egy sorsolás után közös programon vehetsz részt valamelyik pártvezetővel:) Én például főzök neked egyet. Hisz tudjátok, abban elképesztően jó vagyok:))”

 

Elképesztő. Nehezen találjuk a szavakat. Ide jutott a baloldal 2022-re. Lasszóval is nehezen tudnak aktivistákat szerezni maguknak. Ennek ugye az volna a lényege, hogy a párt vagy politikai oldal szimpatizánsai önkéntesen jelentkeznek ezekre a pozíciókra, hiszen egyetértenek a célokkal, magukénak érzik az adott politikai irányvonalat. Nos nagyon úgy néz ki, hogy pont ez a harmónia nincs meg a baloldal és szimpatizánsai között, hiszen az eltökéltség legkisebb szikrája is hiányzik a „kapcsolatukból”. Ezzel az aktivistavadász akciójukkal pedig csak még jobban  lejáratják magukat, mert ez már valóban szánalmas.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a párt miniszterelnök-jelöltje a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.