idezojelek

Árulástörténet

Ennyire hülye és képességtelen árulók, mint ezek a mai balos-libsi alakok, még nem voltak ebben a hazában.

Cikk kép: undefined
2022. 04. 06. 13:03

Kezdjük Ephialtésszel. A gnóm szörnyeteg a hős spártaiak hátába vezette Xerxész hadait, így Leonidász és hős katonái mind odavesztek a Thermopülai-szorosban. A legenda szerint Xerxész annyi aranyat ígért Ephialtésznak, amennyit csak elbír. Még ki sem hűltek a hős spártaiak tetemei, amikor Ephialtész jelentkezett a perzsák királyánál a jutalomért. Xerxész pedig elevenen megnyúzatta a gnómot, és a bőrét kitömte arannyal. Hozzáértőknek jó figyelmeztetés ez, miképpen járnak fő szabály szerint az árulók.

Júdás feltehetőleg nem olvasta Ephialtész történetét. Ő úgy döntött, harminc ezüstért elárulja Mesterét, ráadásul a legaljasabb módon, a legbensőségesebb pillanatban, az utolsó vacsora után, és csókkal. S lőn... Majd a pénzét megkapta, azután pedig mindjárt fel is akasztotta magát, az ördögök pedig onnan, az akasztófáról vitték el a lelkét mindjárt a pokolba. Mit a pokolba, a pokol legjobb ismerője, Dante mester tudósítása szerint egyenesen a pokol legalsó bugyrába, a kilencedik körbe, ahol a jégbe fagyott Lucifer Cassius és Brutus társaságában marcangolja őt az idők végezetéig, mint a világ három legnagyobb árulójának egyikét. Mindezt harminc ezüstért.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legyen a harmadik példánk Hegedűs hadnagy – lévén mégis csak magyarok vagyunk. Dobó így szólt katonáihoz:

„– Esküszöm az egy élő Istenre – hangzott az ünnepi mormolás –, ...hogy véremet és életemet a hazáért és királyért, az egri vár védelmére szentelem. Sem erő, sem fortély meg nem félemlít. Sem pénz, sem ígéret meg nem tántorít. A vár feladásáról sem szót nem ejtek, sem szót nem hallgatok. Magamat élve sem a váron belül, sem a váron kívül meg nem adom. A vár védelmében elejétől végéig alávetem akaratomat a nálamnál feljebb való parancsának. Isten engem úgy segéljen!

– Úgy segéljen! – zúgták egy hanggal.

– És most magam esküszöm – szólt Dobó, két ujját a feszületre emelve. – Esküszöm, hogy a vár és az ország védelmére fordítom minden erőmet, minden gondolatomat, minden csepp véremet. Esküszöm, hogy ott leszek minden veszedelemben veletek! Esküszöm, hogy a várat pogány kezére jutni nem engedem! Sem a várat, sem magamat élve meg nem adom! Föld úgy fogadja be testemet, ég a lelkemet! Az örök Isten taszítson el, ha eskümet meg nem tartanám! 

Nem kételkedett azon senki. Lángolt mindenkinek az arca, mert tűz égett mindenkinek a szívében. A Dobó esküjére minden kard kivillant. Egy lélekkel kiáltották: – Esküszünk! Esküszünk!” (Gárdonyi Géza: Egri csillagok)

Így. Aztán jött Hegedűs hadnagy, a zsoldos, és gyávaságból, nyomorult életéért elárulta hazáját, megszegte esküjét. Dobó nem sokat bíbelődött vele. „Hegedűs István, esküdet megszegted, hazádat elárultad, büntetésed: halál...”

És felkötötték. Így. S így is kell legyen. Na, most akkor elérkeztünk a jelenbe.

Összeülnek az elemzők és elemeznek. Senki sem tud úgy elemezni, mint ezek az elemzők, főleg az események után, akkor tudnak csak igazán. Most azt elemzik éppen, hogy hová lett úgy egymillió ellenzéki szavazó. És meg is találták a megoldást: a Jobbik szavazói tűntek el a Jobbik mögül, mert a Jobbik szavazói nem követték pártjukat Gyurcsány Ferenc hátsójába, ahol a pártelnök, bizonyos Jakab Péter (vö. Hegedűs hadnagy!) oly’ otthonosan berendezkedett. Nahát! És persze egy utolsó mondatot szenteljünk azért a nagy elemzők egyikének, bizonyos Vona Gábornak, aki most Jakab Péter lemondását sürgeti, mintha nem ő lett volna, aki még a Jobbik elnökeként bement a Spinoza-házba, hogy megcsóklássza a komplett baloldalt, s ezért cserébe megkapja Heller Ágnes feloldozását és pártja befogadását a jó meleg akolba.

Ez mind rendben van. No, de nem ez a lényeg! A lényeg a befogadó közeg árulása!

Igen, a teljes, ideiglenesen Magyarországon állomásozó baloldal és a nácivadász liberálisok ölelték kebelükre a karlendítőket, viccesen zsidózókat, érdekes tetkósókat, a szalon- és nem is annyira szalonnácikat – miért? Egymillió szavazatért. Vagyis a hatalomért. És mit kaptak cserébe? Egymillióval kevesebb szavazatot. Ennyire hülye árulói még nem voltak a világnak. És most itt állnak, tönkreverve, becsülettelenül, és megszakértik, hogy a Jobbik szavazói hagyták el őket.

Bemegy a stúdióba az MSZP elnöke, soha nem fogom tudni megjegyezni a nevét, mert ő az a fajta alak, akinek annyiszor fogsz bemutatkozni, ahányszor összefuttok, ugyanis annyira izgalmas és érdekes, mint egy novemberi, esős, kedd délutánon a friss MÁV-menetrendet olvasgatni, szóval bemegy ez az alak a stúdióba, és büszkén elmondja, hogy nem, az MSZP nem tűnt el, „nagyon izgulunk Vajda Zoltánért, bízunk benne, hogy vele együtt meglesz az öt egyéni mandátum.” Meglesz, Tóth...

Leszögezhetjük: az árulás soha, de soha nem kifizetődő. Ám ennyire hülye és képességtelen árulók, mint ezek a mai balos-libsi árulók, akik összefeküdtek a kisnyilasokkal a semmiért, nos, ilyen képességtelen alakok még nem voltak ebben a hazában.

És most keresgélik a hiányzó egymillió szavazót, és szúrják egymás hátába a késeket. Kezdetét vette a hosszú kések éjszakája.

Kérek egy kávét.

Borítókép: Az október 23-i ellenzéki gyűlés (Fotó: Kurucz Árpád)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.