idezojelek

Máté felháborodott a szavazás tisztasága miatt

Hozd magaddal a pszichiátered által felírt antidepresszánsodat, mert minden bizonnyal szükséged lesz rá szavazatszámlálás közben, amikor majd azzal szembesülsz, hogy hányan szavaztak a Fideszre és hányan mondtak nemet a népszavazási kérdésekre.

Cikk kép: undefined
Fotó: Illyés Tibor

Máté Budapestről olyannyira aggódik a választások tisztaságáért, hogy elhatározta: jelentkezik szavazatszámlálónak valahova vidékre, ahol nincsenek helyi baloldali szavazatszámlálók, mert a szemét fideszes polgármester meg a haverjai minden baloldalit megfélemlítettek.Pedig nagyon le kellene váltani a kormányt, megmondta a Tóta W. is, aki az ő szokásos kifinomult stílusában arról értekezett a HVG nevű, messziről sajtóterméknek látszó baloldali propagandakiadványban, hogy ez az ország egy nagy szar, és minden csak egyre szarabb lesz, ha marad a kormány. Szóval nagyon le kellene váltani a kormányt, de ez nehéz lesz, mert el fogják csalni a választásokat, ezt is megmondta a Tóta W., aki úgy fogalmazott, hogy egy tisztességtelen, előre elcsalt választás előtt vagyunk.Azért, hogy ez ne legyen így, Máté úgy döntött, hogy felcsap baloldali szavazatszámlálónak, valahol Zala megyében, Budapesttől 240 kilométerre.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csakhogy van egy bökkenő, amire szegény Máté nem számított.A szavazatszámláló bizottság tagjainak esküt kell tenniük, aminek az időpontját valamelyik reggel nyolc órára tűzték ki.Nyilván helyben, naná, hogy nem a jegyző fog elrándulni Budapestre, hogy a vidéki demokráciát Budapestről felügyelni kívánó Máté délelőtt 11-kor, az ébredés utáni első vegán szójalattét kortyolgatva letehesse a törvény által előírt esküt.Máté ezen az eljáráson nagyon felháborodott, és felháborodásának hangot is adott az RTL Klub híradójában.Hát hogy fog ő reggel nyolc órára Lentibe leutazni (figyelem: ő vidékre nem elutazik, hanem leutazik)! Micsoda akadályozása ez a demokráciának!

Hát igen, vidéken reggel nyolc órakor már javában zajlik az élet. Sőt, van egy rossz hírem Máténak, ha esetleg nem tudná:a szavazás vasárnap reggel hat órakor kezdődik, tehát vasárnap nem is nyolcra, hanem fél hatra kellene odaérni.És a 19 órai urnazárás után nagyjából éjfélig vagy még tovább számolni és jegyzőkönyvezni.

De ne aggódj, Máté! Lesz kávé bőven, ihatsz, amennyit akarsz, hogy be ne aludj a szokatlanul korai munkakezdés miatt! Vegán szójalatte persze valószínűleg nem lesz, tudod, arra itt, vidéken, nem igazán van igény, azt hozzál magadnak!Ebédet is fogsz kapni, de sajnos az is valami olyan állatból fog készülni, ami élete során telefingotta metánnal a levegőt, ezzel is hozzájárulva a klímakatasztrófához.Nem baj, legfeljebb majd nem eszel belőle, ez egy nagyon hatásos tiltakozás lenne az állattartás és az állatok elfogyasztásának barbár szokása ellen, csak majd ezt ne nagyon hangoztasd, mert furcsán fognak rád nézni a faluban.

Végezetül fogadj el tőlem egy felebaráti jó tanácsot:hozd magaddal a pszichiátered által felírt antidepresszánsodat, mert minden bizonnyal szükséged lesz rá szavazatszámlálás közben, amikor majd azzal szembesülsz, hogy hányan szavaztak a Fideszre és hányan mondtak nemet a népszavazási kérdésekre.Hasznos szavazatszámlálást kívánok.

Borítókép: A választási lapok nyomtatása (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.