idezojelek

Egészségünkre, hajrá, magyarok!

Észérvekkel a balos szavazók is meggyőzhetőek.

Cikk kép: undefined
Fotó: Bruzák Noémi

A négy évvel ezelőtti, Két szavazópolgár beszélget... című jegyzetemből már megismert kormánypárti szimpatizáns természetesen a mostani parlamenti választás kampányának finisében is felkereste ellenzéki ismerősét, barátját, hogy tegyen egy újabb kísérletet meggyőzésére, hogy észérvekkel próbáljon a baloldali gyűlöletkampánnyal korábban sajnálatosan megtévesztett emberke józan eszére hatni.

„Drága Barátom!

Tudom, hogy te négy évvel ezelőtt a mostani baloldali összefogás pártjainak egyikére adtad voksodat. Most április 3-án mi a terved? Hogyan fogsz szavazni?”

A 2018-ban még meglehetősen harcias balos szavazó ezúttal már korántsem volt annyira határozott:

„Hát… Nem könnyű a döntésem, mert bár alapból én baloldali érzelmű vagyok, de az elmúlt négy évben vonultam nyugdíjba, és hát többször is emelték a nyugellátásomat, több ízben kaptam nyugdíjprémiumot, és visszavezették a 13. havi nyugdíjat is. Nem is tudom, mit tegyek…”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedves cimbora, ha azt akarod, hogy ez a nyugodt, kiegyensúlyozott építkezés, ez a gazdaságpolitika folytatódjon, ha nem akarod, hogy a nyugdíjasokat 2010 előtt folyamatosan sarcoló, a tizenharmadik havi nyugdíjat megszüntető balos kormányzás, illetve nem kormányzás térjen vissza, akkor csakis a Fidesz–KDNP-re szavazhatsz!

A még mindig némileg balra húzó ember láthatóan kezdett elbizonytalanodni, de azért még próbált ellenállni: „Itt volt ez a járványhelyzet, és én, amikor a legtöbb fertőzött volt, akkor is maximum csak egy kicsit köhécseltem, pedig a baloldali politikusok azt mondták, hogy az Orbán miatt tízezrek halnak meg. Most akkor hogy is van ez?”

A biztos Fidesz–KDNP szavazó barát visszakérdezett: „Hány oltást kaptál?”

„Tavaly tavasszal, három hét alatt megkaptam az első kettőt, nyár vége felé pedig a harmadikat is.”

Na látod! Pont ezért vészelted át enyhe tünetekkel a betegséget, mert az Orbán-kormány időben lépett, mindig a járványügyi adatokhoz mérten a legjobb védekezési módot választotta. Előbb otthonmaradást kért az emberektől, kijárási korlátozásokat, maszkviselést rendelt el, majd amint lehetségessé vált, beszerezte a szükséges számú vakcinát és előbb az egészségügyi dolgozók, majd az idősek, krónikus betegek, később a társadalom minden rétege számára biztosította az ingyenes védőoltás lehetőségét, pont ezzel fékezte meg a járványt és mentette meg sok százezer honfitársunk életét. A gazdaság minél gyorsabb újraindítása és az ezzel együtt járó juttatások – mint például a nyugdíjemelés, 13. havi ellátás, fiatalok adómentessége, családtámogatások is – pont ennek a sikeres válságkezelésnek voltak köszönhetőek.

A négy éve még bizony vagdalkozó, sokszor gyűlölködő balos már csak hümmögött, miközben a Fidesz-szimpatizáns ember érezte, hogy barátja most meggyőzhető, ezért előhozakodott a döntő érvvel:

Amikor vasárnap elmész szavazni, ne feledd, hogy a szomszédságunkban háború dúl, és a baloldal minden megnyilvánulásából arra lehet következtetni, hogy hatalomra kerülésük esetén belesodornák Magyarországot ebbe a háborúba, miközben a nemzeti oldal egyértelműen megvédi hazánkat ettől a veszélytől is.

Az eredetileg baloldali ember erre már csak bólintani tudott:

igazad van, valóban ez a helyzet, én is békében akarok élni családommal együtt, meggyőztél.

– Isten áldjon, kedves barátom – mondta a fideszes érvelő és mindkettejük részére töltött egy-egy pohárka jóféle magyar bort, a sajátját pedig koccintásra emelte: egészségünkre, hajrá, magyarok!

– Hajrá! – válaszolta a meggyőzött balos.

Borítókép: Egy választópolgár leadja szavazatát a II. kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban 2018. április 8-án. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.