idezojelek

Gratulálok a Népszavának!

Egy Magyarországon, magyar nyelven megjelenő napilap miért osztrák és horvát álláspontot jelenít meg kritika nélkül, és miért nem a magyar érdekeket védi?

Cikk kép: undefined

Nagyot alakított ma a magát egykor szociáldemokrata napilapként meghatározó, Népszava című agitprop kiadvány. Bár az is lehet, hogy valójában nem a Népszavát olvastam, hanem a Die Presse magyar nyelvű kiadását, amelyen csak álca volt a Népszava felirat.

A magát Népszavának álcázó liberális Die Presse mai napi vezető híre szerint az osztrák autóklub elnöke mérhetetlen módon fel van háborodva, hogy Magyarországon az osztrákok drágábban tankolhatnak, mint a magyarok. Szerinte ez súlyos diszkrimináció, amit az Európai Bíróság el fog kaszálni. Az újság a véleményt nagy terjedelemben és kritika nélkül – sőt: egyetértőleg – közli, mellétéve a Transparency International csak nevében magyar (Nagy Gabriella) uniós ügyekre szakosodott jogi szakértőjének bólogatását, és következtetésként levonva, hogy Orbán ismét felhúzta a vasfüggönyt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák autóklub elnöke és a Népszava nyilván tisztában vannak azzal, hogy nem a külföldiek tankolnak drágán, hanem a magyarok olcsón. Kereskedelmi nyelven szólva a magyar rendszámú autók tulajdonosai kedvezményt kapnak a listaárból, éppen úgy, ahogyan például a gyermeküket kísérő szülők olcsóbban utazhatnak a MÁV járatain, mint az egyedül utazó felnőttek. Lehet, hogy ez nem tetszik az osztrákoknak, de ettől a különböző kedvezmények nyújtása különböző csoportoknak még egy legitim kereskedelmi eszköz. Lehet ezt diszkriminációnak nevezni, lehet, hogy az Európai Bíróság is annak fogja minősíteni, de addig még sok víz lefolyik a Dunán, és mi addig is olcsóbban tankolunk. 

Az osztrák autóklub elnökének a véleménye nem meglepő, de a lőtéri kutyát sem érdekli. Nagy Gabriellán sem csodálkozunk, tudjuk, hogy Gyuri bácsitól kapja a fizetését, és hát aki fizet, az húzatja. Amin azonban érdemes elgondolkodni, hogy egy Magyarországon, magyar nyelven megjelenő napilap miért osztrák és horvát (a horvátok is nagyon felháborodtak) álláspontot jelenít meg kritika nélkül, és miért nem a magyar érdekeket védi? Miért van az, hogy a Népszavában és a minden ellenkező hír ellenére is nagy számban olvasható ellenzéki lapban bármilyen ügyben legitim érdekként jelenik meg az osztrák, a horvát, a román, a lengyel, az ukrán, az amerikai érdek, miközben a magyar érdek valamiféle szégyellnivaló undormányként, amelytől távol kell tartania magát az embernek, mint a leprától? És miért van az, hogy az állítólag baloldali Népszava – amely olvasóinak többsége is egyetért a szabályozással – a globális elit álláspontját visszhangozza egy olyan kérdésben, amit minden baloldalinak üdvözölnie kellene?

2021-ben Németh Péter a Népszavát az ellenzék lapjának minősítette. Azóta többször kiderült – legutóbb a mai napon –, hogy ki az az ellenzék, akinek a lapjaként a Népszava tevékenykedik: az osztrák autóklub, a horvát miniszterelnök, Vologyimir Zelenszkij ukrán humorista és államelnök, némely, túlfűtött oroszfóbiában szenvedő lengyel politikus és persze Soros Gyuri bácsi. Szép hivatás lehet ezek véleményét és érdekeit képviselni a magyar választókkal és Magyarország nemzeti kormányával szemben. Anyagilag biztosan megéri. A végén meg valahogy majd csak elszámolnak a lelkiismeretükkel.

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP / Guenter Schiffmann)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.