időjárás 1°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

Hiába küldött szívecskét a Telex sztárja, az orrára koppintottak

TEVELI ZOLTÁN
2023.01.18. 16:24 2023.01.20. 16:14
Hiába küldött szívecskét a Telex sztárja, az orrára koppintottak

Felháborodva kérte számon a BBC Magyarországon élő tudósítója a Telextől, hogy a vele készült videóinterjúnak megfogalmazása szerint rossz és félrevezető címet adtak.

Érdemes végigmenni a történeten, hogy fajulhatott idáig a magyarországi kormányellenes, pardon, „független” média két emblematikus alakja, Nick Thorpe és a telexes Fábián Tamás együttműködése.

Nos, a történtek Fábián két emlékezetes miniriportjával kezdődtek, amikor a templomból kijövő Orbán Viktort rohanta le, és kezdett tőle kérdezgetni.

„Ember, most jövök ki a templomból” – ennyit reagált a miniszterelnök a Telex munkatársának, amiből szállóige keletkezett, amit minden politikai oldal a maga szája íze szerint értelmezett.

A riporter akciója megütközést keltett, nem véletlen, hogy maga a Telex főszerkesztője is úgy érezte, meg kell szólalnia az ügyben. Dull Szabolcs természetesen elbagatellizálta kollégája érzéketlenségét. Hogy miért érezte szükségét Fábián Tamás kétszer a templomból kijövet megrohamozni a kormányfőt, nem tudni, de ebben az esetben nem biztos, hogy szándékos taplóságot kell feltételeznünk, ők ott a Telexnél egyszerűen nem tudják, nem érzik, nem értik, miért nem ildomos ilyen helyzetben mikrofont dugni bárkinek az orra alá.

Itt azonban nem ért még véget a sztori.

Néhány napra rá a miniszterelnök (akit a telexes magyarázat szerint épp azért faggatott a templomból kijövet a Telex, mert állítólag nem tudják őt máskor kérdezni) nemzetközi sajtótájékoztatót tartott. Ezen a BBC magyarországi tudósítója, a régóta hazánkban élő Nick Thorpe úgy érezte, feltétlenül közölnie kell a gondolatait Orbán Viktorral, aki szerinte kevés nyilatkozatot ad, „ha több interjút adna, nem kellene a templom előtt kérdezni” – fogalmazott Thorpe.

 

Ez lehetett az a pillanat, amikor Fábián Tamás úgy érezte, végre valaki megvédi őt, s az erről szóló cikket szívecskével ellátva posztolta a Facebook-oldalán, majd annyira meglátta Nick Thorpe-ban a fantáziát, hogy nemsokára videóinterjút készített vele. Ki nem találná senki, nagyrészt milyen tartalommal: Magyarországon minden rossz és tombol a diktatúra. A címe elég „kifejező” lett: „2010 óta olyan a hangulat, mint a Rákosi-korszakban”.

Ez viszont már Nick Thorpe-nak is sok volt, s egy Facebook-posztban kezdett hosszabb magyarázkodásba, sem a cikk eredeti, sem a módosított címével, de még a Telex neki küldött reakciójával sem volt megelégedve.

Mit is mondhatnánk erre?

Küldjön neked szívecskét Fábián Tamás!

Borítókép: illusztráció (Forrás: Telex)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.