idezojelek

Koncz Zsuzsa ártó szelleme kísért a baloldalon

A vér nem válik vízzé.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy ezen a héten betegeskedett, beszedett valami fránya vírust. Ahogy közeledett a hétvége, úgy lett napról napra egy kicsit jobban és így már ki tudta nyitnia a laptopját és fel tudta bosszantani magát a legfrissebb hírekkel. Mint ismert, a baloldal legnagyobb sajnálatára az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) nyerte az ausztriai választásokat. A Telex ennek megfelelően már múlt vasárnap délelőtt, előre a várható zakó függvényében keretezte is az eredményt. Érdemes felidézni, miként vélekedik a baloldali média egyik zászlóshajója a jobboldali szavazókról.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mint minden populista jobboldali pártnál, az FPÖ-nél is megfigyelhető egy nagyváros-vidék kettősség, hiszen Ausztria öt legnagyobb városában (Bécs, Graz, Linz, Salzburg és Innsbruck) bőven országos átlag alatt szerepeltek. […] Az FPÖ jelenlegi támogatottsága és annak elmúlt öt évben történt változása ugyanis a leginkább a középfokú és az alapfokú végzettségűek arányával mozog együtt.”

Helyben vagyunk. Aki jobboldali szavazó, az csak és kizárólag populista pártot követhet és a sötét vidéken él. A felvilágosult nagyvárosok hoznak jó döntéseket kizárólag, mert ők, a vidékiekkel szemben tájékozottak. Úgy látszik nemcsak Magyarországon vannak elzárva a vidéki szavazók az információktól, hanem Ausztriában is. Természetesen az iskolai végzettség tekintetében is az alacsonyan kvalifikált polgárok követik túlnyomórészt a jobboldali pártokat.

Ezeket a mondatokat annyiszor hallottuk már a legkülönfélébb megmondóemberektől. Jelesül a hírlapíró jegyzeteiben többször is megforduló Koncz Zsuzsától. Az énekesnő korábban az alábbiakat mondta:

„[…] annyira örülök, hogy »ismert erdei köröknek« nincs más elfoglaltságuk, mint tanárokat kirúgatni, lebecsülni, nyilvánosan megalázni, miközben az általuk vezetett  magyar gazdaság épp az összeomlás határán van. […] Felfoghatatlan, miért kell az oktatás, a tudás, a szellemi munka, egyáltalán a magyar értelmiség presztízsét tönkretenni. Mitől gondolhatja bárki is, hogy értelmiség nélkül boldogulhat egy ország?” 

Koncz szavaiból kiderül, hogy szerinte az értelmiségi kizárólag baloldali és liberális lehet. Mert az igazi értelmiségi baloldalra szavaz és tüntet a kormány ellen, punktum. Na, ez az a vélemény, ez az a megnyilvánulás, ami pontosan megmutatja a liberálisok mindent és mindenkit lenéző, magas lóról beszélő, lekezelő attitűdjét. Ez az ártó szellem járja be a teljes magyar baloldalt. Ha úgy tetszik, az SZDSZ ártó szelleme – gondolta magában Felhévizy, majd bevette a mai vitaminadagját és elment sétálni egyet, hátha sikerül kiszellőztetni a fejét.

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Magyarország nincsen egyedül!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Miért tört ki a harmadik világháború?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.