„A jónak tűnő ötletek az idővel ellaposodnak”
Szilágyi Tamással, a Mad Scientist egyik tulajdonosával kezdtem a beszélgetést. A fent, tőle idézett gondolat ellenére ez a mostani ötlet szerencsére nem a süllyesztőben végezte, szó szerint is teret nyert. Elmondta, hogy már korábban is felvetődött a fine dining bisztró ötlete. Az előttük itt székelő Anker söröző és Brewdog Bar megmaradt csak sörözőnek, és elmosta őket az idő. Tomi a Madhouse-zal és a magyar sörös élettel kapcsolatban is azt gondolja, hogy a közeljövőben sok szereplő eltűnhet a sörös színpadról, és csak a valóban értékesek maradnak a felszínen, ami jellemző a bisztrókonyhára is. Nemcsak ételekből és sörökből, hanem kávéból (Casino Mocca), ginből, whiskyből és borokból, pezsgőkből is igyekeznek a legjobbak közül kiválasztani azokat a gyártókat és borászokat, akik nemcsak kiváló termékeket készítenek, hanem hasonlóan is gondolkodnak, mint ők.
Fenntarthatóság, farm to table, enteriőr
Takács György menedzser folytatta a gondolatsort. Szerinte ahogy az alapanyagok egyre drágábbak lesznek, úgy egy sarki kifőzde és egy elegánsabb étterem árai között egyre kisebb lesz a különbség. A vendégek szerinte inkább fogják ritkábban a drágább, de minőségit választani. A Madhouse egyik felében továbbra is a söröző-pub működik, ahol nagyobb társaságok, rendezvények, kulturális és jótékonysági események is helyet kaphatnak. Itt csak egyszerű, de igényes sörfalatokat (pl. sertés rillette, hummusz) kínálnak a sör mellé.

A bisztrórész különálló, reggeli-brunch és napközbeni kínálat van az étlapon, számos klasszikus fogással, kis mades csavarral. Különösen fontos a Madhouse-ban a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Már régóta dolgoznak olyan beszállítókkal, akik kicsit drágábban, de minőségi magyar árut szállítanak közvetlenül az étteremnek. Ezért kezdték el a farm to table programjukat, és az ország számos pontjáról érkezik a bisztró konyhájára alapanyag. Igyekeznek olyan fuvarozókat választani, akik elektromos járművekkel dolgoznak és a rendeléseket is összegyűjtik, nem napi szállítás van, hogy minél kisebb legyen a karbonlábnyoma a Madhouse-nak. Képzőművészként igyekszik, hogy a hely hangulatában is egységben legyen a kínálattal és a filozófiával.