Negyedik alkalommal rendezték meg a CEBC-t Budapesten, amely mára már hagyományos januári elfoglaltságnak tekinthető a sörfőzdék szempontjából. Elsőre különleges lehet az olvasó számára az időpontválasztás, pedig a professzionális sörfőzők és a sörfőzdék számára épp ez a téli idő számít valamelyest uborkaszezonnak, így nem véletlen, hogy ekkor kicsivel jobban ráér a szakma, hogy kapcsolatokat építsen és elsajátíthasson új ismereteket.
Éppen ez a célja a rendezvénynek is, egyrészt fórumot teremt a sörfőzők közösségén belül, másrészt ezt a közösséget kiterjeszti Közép-Európára, így a rendezvényen most is számos lengyel, horvát, román, német, osztrák, cseh, ukrán, olasz, lett, amerikai, brit, finn, francia, brazil és chilei előadó és részvevő jelent meg.
Az előre felkért előadókat Evan Rail, a New York Times söripari újságírója moderálta, a főelőadó pedig Jeff Alworth volt, aki a sörkultúra sokszorosan kitüntetett nemzetközi szakírója.
Rajta kívül ugyanakkor még nagyon sok érdekes és érdekfeszítő előadás hangzott el. Ezek egy részét a söripart kiszolgáló ágazatok képviselői tartották, de elhangzottak sörtörténelmi és általános brandépítési és marketinges előadások is.