Bár az iskolakezdés nem mindig könnyű, sokat tehetünk azért, hogy legalább a reggel zökkenőmentesen induljon. Hoztunk pár reggeliötletet, gyerekbarát receptet a nagyvilágból. Finomak is, táplálóak is, ráadásul sok macera sincsen velük!

Pirítós újragondolva
A pirítós az egyik legnépszerűbb reggeli fogás, nem véletlenül: gyorsan és egyszerűen megvan, ráadásul elkészítéséhez a maradék száraz kenyér is felhasználható. Nem csoda, hogy a világ szinte minden táján kedvelt reggeli. Ha már unjuk a szokásos vajas-lekváros változatot, bátran variáljunk kicsit! Mediterrán módon például paradicsommal, bazsalikommal és feta sajttal gazdagíthatjuk, így ízletes, szénhidrátban, rostban, fehérjében és vitaminokban bővelkedő, tápláló finomsággal indulhat a napunk. Kísérletezhetünk az olívaolajjal is: az olaszok, spanyolok előszeretettel tesznek – vaj helyett – jó minőségű olajat a kenyérre.
Ha az édes változat kapósabb, próbáljunk ki egy szingapúri ihletésű reggelit: ott kókuszkrémmel, vajjal és tojással készül a tányérra való. Ha nincs otthon kókuszkrém, kísérletezzünk a francia pirítóssal is. A franciák édesített tojásban megforgatott kenyérszeleteket sütnek ki vajban, erre kerülhet ízlés szerint cukor, tejszínhab, gyümölcs vagy lekvár is.
Tojás előkészítve, gazdagon – ilyen a gyerekbarát quiche
Bár a hamisítatlan párizsi reggeli kávéból és croissantból áll, a franciák másik nagy kedvence a quiche. Ezeket a finom pitéket egy jó alapreceptből kiindulva gyakorlatilag bármivel elkészíthetjük, amit a hűtőben találunk. Tésztáját gyúrhatjuk magunk, de bolti leveles tésztával is tökéletesen működik a recept. Mivel a hűtőben jól eláll, sőt, hidegen jobban szelhető, érdemes előző este elkészíteni.
Frittata, ha frissen sült tojásra vágynánk
A frittata kedvelt olasz reggeli, amely valahol félúton megrekedt a rántotta és az omlett között. Egyszerű és gyors, mégis mutatós és fenséges. Alapreceptje a végtelenségig variálható. Ízlés szerint zöldségekkel, gombával, sajttal gazdagítható. Íme egy zöldséges változat: