Lélegzetelállító sztárparádé

A lélegzetelállító panoptikum szereplői csak vonultak, mi meg ittuk a szavaikat, és arra gondoltunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a különleges sztárparádénak.

Ch. Gáll András
2019. 02. 15. 14:30
null
Hosszú Katinka elbűvölte a közönséget Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Először vagyok itt az Év sportolója gálán, fantasztikusan megadták a módját a rendezők, csak kapkodom a fejemet, itt Carl Lewis, ott Gera Zoltán – tősgyökeres pécsiként természetesen jól ismerem a 97-szeres válogatott labdarúgót –, talán még azt is megérem, hogy egyszer én is díjazottként állhatok majd a színpadon” – álmélkodott a Nemzeti Színház előcsarnokában Petrov Árpád, a korábbi hatszoros győztes trénere, aki most még nem jöhetett számításba az Év edzője versengésben, hiszen csak pár hónapja dolgozik együtt a háromszoros olimpiai bajnokkal.

De alighogy elmondta mindezt, megérkezett a tanítvány is – a hölgyek vetélkedésében a legjobb három közé jelölt Iron Lady –, aki röpke nyilatkozatot adott lapunknak. – Ebben a pillanatban még nem tudom, melyikünk kapja a díjat, vagy jómagam, de az sem tragédia, ha nem én nyerek. Hiszen még nem tervezem a visszavonulást, lehet még alkalmam a javításra.

Hosszú Katinka elbűvölte a közönséget
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Ekkor már túl voltunk az est egyik díszvendége, a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta, Carl Lewis „belépőjén”. „King Carlt” megrohanta az autogramokért, szelfikért ácsingózó gyereksereg, de mindez semmiség volt ahhoz képest, amekkora ováció Gera Zoltánt fogadta! Hiába, a futball az futball, és az egykori ferencvárosi sztár nagy produkciója, a 2016-os franciaországi Eb-n a későbbi bajnok portugáloknak lőtt bombagólja örökre beleégett a szurkolók memóriájába.

Igazi sztárparádénak voltunk tanúi a nemzet színházában; nem is tudni, mikor láthattuk legutóbb együtt a magyar asztalitenisz nagy triászát, a világbajnok Jónyer Istvánt, Klampár Tibort és Gergely Gábort; meghatottan szoríthattuk meg első téli olimpiai bajnokaink, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és kezét, és természetesen edzőjükét, Csang Csing Lináét; a világ vízilabdasportjának olimpiai bajnok csillagai is megérkeztek, a ma már szövetségi elnök Vári Attila, a Honvéd első embere, Gergely István, valamint Kósz Zoltán.

De a még régebbi múlt legendáival is találkoztunk, elsőként a 98 évével a földkerekség legidősebb olimpiai bajnokával, az ötszörös olimpiai bajnok tornásszal, Keleti Ágnessel, a 85 éves Török Ferenccel, a tokiói olimpia egyéni öttusa bajnokával vagy kortársával, a néhány évvel fiatalabb Schmitt Pállal, kétszeres olimpiai bajnokkal, egykori köztársasági elnökkel.

A díszvendégek között ott volt a mindig mókás kedvű Hunyady Emese, aki ugyan osztrák színekben nyert olimpiát gyorskorcsolyázásban Lillehammerben, de azért mi, magyarok is önfeledten ünnepeltük 1994-ben. Mint ahogy egy másik díszvendég, Rátgéber László kosárlabdaedző diadala is a magyar sport hírnevét öregbítette 2009-ben, amikor Salamancában a Szpartak Moszkvával diadalmaskodott az Euroliga döntőjében.

A lélegzetelállító panoptikum szereplői – köztük labdarúgó-válogatottunk olasz szövetségi kapitánya – csak vonultak, vonultak, mi meg ittuk a szavaikat, és ahogy a korábbi években, úgy most is arra gondoltunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek a különleges sztárparádénak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.