Bornemissza Gergelyről kellett volna példát vennie a japánnak

Meglepő incidens történt a japán labdarúgó-bajnokságban. A Yokohama F. Marinos és a Tokusima találkozóján a tolmácsot büntették a rossz hír miatt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Yokohama F. Marinost 2018 óta a korábbi ausztrál szövetségi kapitány, Ange Postecoglou irányítja. A japán nyelvvel három év alatt nem barátkozott meg annyira, hogy a klubja gólját szabálytalannak minősítő Simizu Hajato játékvezető megértse reklamálását, így a másodedző, Osima Hideo segített be.

Nem meglepő, hogy sípmester a kispadról érkező megfigyelések hatására sem ítélt gólt, az már annál inkább, hogy a reklamálásért járó sárga lapot a segítőkész tolmácsnak, Osimának mutatta fel. Az asszisztens talán jobban járt volna, ha Bornemissza Gergely példáját követi, aki az Egri csillagok című regényben finomítva adta át a török fogoly információit az egri várvédőknek.

A mérkőzést a meg nem adott találat ellene 1-0-ra megnyerte a Yokohama F. Marinos. (A videón az eredményjelző még nem vette el a második találatot a hazai csapattól.)

https://streamable.com/6lrqwx

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.