Ádám Martin pontosan meg tudja mondani, hány percet bír

A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Anglia ellen zárja a júniusi erőltetett menetet. Marco Rossi nem aggódik amiatt, hogy kevesebbet tud rotálni, mint az ellenfél.

Koczó Dávid (Wolverhampton)
2022. 06. 14. 6:55
Ádám Martin Szalai Ádám
Budapest 20220611 Labdarúgás Nemzetek Ligája mérkőzés Magyarország Németország Foto Nemzeti Sport - Török Attila A képen: Marco Rossi Ádám Martin , Szalai Ádám Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy nap, tíz meccs: szerint klubszinten is szinte példátlan, ami júniusban várt az európai válogatottakra. A magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya tudja, hogy a keddi ellenfél, Anglia is hasonló szériából érkezik, viszont szerinte a két csapat között van különbség a keretmélység tekintetében.

– Az angoloknak jobb variációs lehetőségei vannak, mi kevesebbet tudunk rotálni – mondta Rossi, akinek a szavaiból arra következtethetünk, hogy középcsatárként ezúttal is kezd a magyar válogatottban.   Szalai Ádám, a csapatkapitányunk szombaton, a németek ellen többet futott, mint a középpályások, már a meccs után is dicsértem a pályán végzett rengeteg munkájáért. Ha megkérdezik, pontosan meg tudja mondani, hány percet bír.

Rossi nem véletlenül bízik a paksi támadó önismeretében, korábban is többször beszéltek, és Ádám elvégezte azt a munkát, ami a kerettagsághoz és a bemutatkozásához kellett.

Schäfer András Szalai Ádám Szoboszlai Dominik
Hétfőn még csak bejárták a wolverhamptoni pályát (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Az olasz szakember korábbi helyzetelemzése alapján is úgy tűnik, a támadósorban ezúttal is a Sallai, Szalai Á., Szoboszlai trió kezdhet. Nem lenne meglepetés, ha eltiltása letöltése után visszakerülne a kezdőcsapatba, ő még frissebb is lehet a társainál. Ez könnyen azt jelentheti, hogy Callum Styles ismét csak a cserepadon várja a kezdő sípszót szülőföldje nemzeti csapata ellen. Bárhogy is dönt Rossi, amiatt nem aggódik, hogy fásult magyar csapatot lát a pályán.

– Én sosem voltam elég jó játékos ahhoz, hogy felvehessem az olasz válogatott mezét, de azt gondolom, hogy a hazája képviselete minden játékosnak extra motivációt ad – hangsúlyozta, már nem először, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az biztos, hogy az eddigi eredmények alapján a magyar válogatott lehet a nyugodtabb. Ha véletlenül angol győzelemmel is ér véget a meccs, a júniusi magyar teljesítmény már semmiképpen nem lesz csalódást keltő. Ellenben Angliának ez az egyetlen esélye, hogy ne legyen teljes csőd a nyári Nemzetek Ligája-szereplés.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló

Anglia–Magyarország 20.45 (tv.: M4 Sport)

Wolverhampton, Molineux stadion; jv.: Turpin (francia)

Borítókép: Ádám Martin várhatóan Angliában is legfeljebb csereként juthat szóhoz (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.