Messiék kapitányát elöntötték az érzelmek, a tizenegyesölő is megszólalt

Az argentin válogatott kapitánya, Lionel Scaloni szenvedésről és megdicsőülésről is beszélt a vb-győzelem után. A tizenegyesölő Emiliano Martinez nem is kívánhatott volna magának szebb élményt, mint egy izgalmas vb-döntőt.

Magyar Nemzet
2022. 12. 18. 23:08
FBL-WC-2022-MATCH64-ARG-FRA Argentina's goalkeeper #23 Emiliano Martinez deflects a shot from France's forward #20 Kingsley Coman during penalty shootouts during the Qatar 2022 World Cup final football match between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha on December 18, 2022. (Photo by Jewel SAMAD / AFP) Fotó: Europress/AFP/Jewel Samad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenegyesekkel megnyert vb-döntő után Lionel Scaloni, az argentin labdarúgó-válogatott kapitánya nehezen találta a szavakat. – Nem hiszem el, hogy ennyit szenvedtünk, a meccs nagy részében szinte tökéletesen játszottunk. Hihetetlen, a mi csapatunk mindenre tud reagálni - mondta Scaloni a vb-döntő után.

– Büszke vagyok az elvégzett munkára. Izgalmas csapat a mienk. A ma kapott ütésekkel, fájdalmakkal, magával a döntetlennel, és a végén a győzelemmel úgy érzem, még érzelmesebbek lettünk. Azt akarom mondani az embereknek, hogy élvezzék ki a pillanatot, ez egy történelmi pillanat hazánk számára. Mi, akik ezért élünk, és akik átéltük a jót és a rosszat az életünkben, a pályafutásunkban, hozzászoktunk már ezekhez a dolgokhoz... De a siker mindenekelőtt hihetetlen örömöt jelent. A csúcson lenni úgy, ahogy most vagyunk, valami egyedi érzés, nehéz szavakba önteni – idézte Scalonit a Skysports.

A tizenegyes-védésekkel a világbajnoki címből oroszlánrészt vállaló Emiliano Martinez is nehezen tudott gátat szabni az örömének. Nem mintha akart volna. – Ez olyan meccs volt, amin szenvedtünk – mondta a vb legjobb kapusának megválasztott argentin hálóőr. – Minden jól ment, aztán jött két rossz lövés, és ki egyenlített az ellenfél. Megadtak a franciáknak még egy büntetőt, és abból gólt szereztek. Hála Istennek később azt tettem, tehettem, amiről mindig is álmodtam. Végtelenül kiélezett mérkőzésen segítettem a hazámat a győzelemhez – mondta Martinez. – Nem is lehetett volna más az a világbajnoki döntő, amiről mindig is álmodtam – folytatta a kapus, majd elmondta a titkot, amivel győzelemre vezette a hazáját a büntetőpárbajban. – Nyugodt voltam a büntetők alatt – fogalmazott Martinez.

Borítókép: Emiliano Martinez kiválóan védett a vb-n és a vb-döntőn (Fotó: MTI/EPA)

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.