Emberrablással és kínzással gyanúsítják a PSG elnökét

A francia L’Équipe az AFP hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, három vizsgálóbírót neveztek ki hétfőn a Paris Saint-Germain elnöke, Nasszer al-Kelaifi elleni nyomozás élére. A katari üzletembert emberrablással és kínzással vádolják.

Magyar Nemzet
2023. 02. 28. 21:38
Nasszer al-Kelaifi
Paris Saint-Germain president Nasser Al-Khelaifi poses upon arrival to attend the Best FIFA Football Awards 2022 ceremony in Paris on February 27, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tayeb Benabderrahmane francia–algériai lobbista tavaly szeptemberben arról vallott, hogy 2020 januárjában letartóztatták Katarban, hat hónapig bebörtönözve tartották és kínozták, majd házi őrizetbe került, mielőtt novemberben szabadon engedték volna. Benabderrahmane elmondása szerint azért járt pórul, mert a Paris Saint-Germain elnökéhez, Nasszer al-Kelaifihez kapcsolódó kompromittáló dokumentumok birtokában volt, ezért szabadulásakor titoktartási szerződést kellett aláírnia, hogy ezeket nem hozza nyilvánosságra.

Az Origó arról ír, hogy 

az ominózus dokumentumokban a PSG elnökének a neve olyan emberekével szerepelt együtt, akik a szavazatok megvásárlásával elérték, hogy Katar rendezze a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.

Az ügyben tehát al-Kelaifit emberrablással és kínzással gyanúsítják. Három vizsgálóbírót neveztek ki hétfőn a nyomozás élére Párizsban. 

Nem ez az első alkalom, hogy a Paris Saint-Germain elnöke összetűzésbe keveredett a törvénnyel: korábban al-Kelaifit és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkárát, Jérome Valckét azzal gyanúsították, hogy a FIFA háta mögött paktumot kötöttek a 2026-os és 2030-as világbajnokságokhoz kapcsolódó televíziós jogokról. Ezeket a vádakat végül ejtették velük szemben.

Borítókép: Nasszer al-Kelaifi a FIFA hétfői díjátadó gáláján (Fotó: AFP/Franck Fife)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.