időjárás 20°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Nagy-Románia és Magyarország száműzése: a románoknak mindent szabad?

Magyar Nemzet
2023.03.29. 07:54 2023.03.29. 18:36
Nagy-Románia és Magyarország száműzése: a románoknak mindent szabad?

Ezúttal ugyan nem verekedtek össze egymással, de a román futballdrukkerek ismét kitettek magukért. A Fehéroroszország ellen Bukarestben kedd este 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn Nagy-Romániát éltették, Magyarországot pedig Ázsiába, közelebbről Mongóliába száműzték. Az Európai Labdarúgó-szövetség vizsgálódik, kíváncsian várjuk, mire jut.

A román labdarúgó-válogatott két győzelemmel kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, a szurkolók mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek a játékával, hiszen az idegenbeli, andorrai 2-0-s győzelmet kedd este a Fehéroroszország feletti 2-1-es, nyögvenyelős siker követte. (Figyelem, az Európai Labdarúgó-szövetség Fehéroroszországot már visszafogadta a versenyeire, Oroszország azonban továbbra is ki van tiltva, éppen ezért az oroszok Ázsia felé kacsingatnak.)

Az UST nevű, lassan hírhedt román csoportosulás szokás szerint a fehéroroszok elleni meccsen is szidalmazta a magyarokat, miként a Gsp.ro portál nyomán azt az Nso.hu is megírta. Az ultrák ezenfelül egy másik módját is gyakorolták a magyarok pocskondiázásának. Egy Mongólia-térképét ábrázoló drapériára angolul „Mongólia a történelmi nagy magyarország” feliratot pingálták, igen, így, csupa kisbetűvel. Azzal elsősorban már nem csak nekünk üzentek, hanem a szomszédos Moldovának, hogy a román alkotmányra hivatkozva jogászkodtak is ekképpen: „Románia szuverén és független, egységes és oszthatatlan nemzetállam”, és mindennek nyomatékosítására Nagy-Románia térképét is kifüggesztették. (Aki tobzódni kíván a román üzenetekben, látogasson el a Gsp.ro portál képgalériájára.)

 

Négy napja a román drukkerek Andorrában összeverekedtek egymással a lelátón, amiért az UEFA vizsgálatot indított. Kíváncsiak várjuk, a bukaresti Nemzeti Stadionban rögzített incidensek milyen szankciókat vonnak maguk után. S persze az sem lenne káros, ha az UEFA szorgalmazná, hogy a román szövetség fegyelmi szabályzatában ugyan tegyenek már különbséget a rasszizmus és az idegengyűlölet között, hátha végre a Sepsi OSK is kaphatna jogorvoslatot.

Az Európa-bajnoki selejtezők kedd esti mérkőzésein a legnagyobb szenzációt Spanyolország 2-0-s skóciai veresége okozta.

Borítókép: Íme, a legfrissebb román történelmi kutatás eredménye (Forrás: Gsp.ro)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.