A PSG-ben nevelkedett a Fehérvár FC második érkezője

Többen már távoztak a Fehérvár FC keretéből, és a klub elkezdte bejelenteni az érkező futballistákat. Spandler Csaba után a második új szerzemény egy kameruni származású francia középpályás, Franck Bambock, aki a Paris Saint-Germainben nevelkedett, és kilenc éve felkészülési mérkőzésen pályára lépett a Vidi ellen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 7:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem kiesett a Fehérvár FC, csak az utolsó fordulóban úszta meg a patinás klub a csúfságot. Magától értetődik, hogy a vezetés szeretné megerősíteni úgy a keretet, hogy a következő idényben ne fenyegesse a másodosztály veszélye a csapatot, és a Felcsútról átcsábított Spandler Csaba után bejelentették a második érkezőt is. Ő a 28 éves, kameruni származású francia középpályás, Franck Bambock, a 181 centiméter magas védekező középpályás 2015-ig a PSG-ben nevelkedett, ahol a kispadon kapott helyet a 2014-es francia Szuperkupa döntőjében, sőt, ugyanebben az évben pályára lépett a Vidi ellen felkészülési mérkőzésen is. 

Fotó: molfehervarfc.hu

Franck Bambock 1995. április 7-én született a kameruni Doualában, de már fiatalon Franciaországba költözött családjával és az Antony Sport utánpótlásában kezdett futballozni, majd 13 évesen igazolt át a PSG-hez. Hét mérkőzésen egy gólt szerzett az UEFA Ifjúsági Ligában, 2013-ban a párizsiak második csapatában mutatkozott be, 2015 nyarán a spanyol másodosztályú Huescába igazolt, ahol két szezon alatt 47 bajnokin lépett pályára. Később 2017 nyarán a holland első osztályban folytatta pályafutását, ahol a Sparta Rotterdam színeiben egy bajnokin játszott, majd 2018 februárjában visszatért a spanyol másodosztályba a Córdobához, 2019 januárjában az izraeli első osztályú Maccabi Petah Tikvában futballozott, fél évvel később a portugál élvonalbeli Marítimo igazolta le, az elmúlt két szezonban pedig a francia másodosztályú Grenoble-t erősítette.

 

– Van személyes történetem a Vidivel kapcsolatban, 2014 nyarán a PSG játékosaként már pályára léptem a fehérváriak ellen – elevenítette fel a kilenc évvel ezelőtt történteket a francia játékos a magyar klub honlapján. – Fiatalként az első csapattal készültem, és csereként beálltam egy felkészülési meccsen. Természetesen utánanéztem a klub múltjának és láttam, hogy az elmúlt tíz évben szinte minden évben a bajnokság első három csapat között végzett és a nemzetközi porondon is szerepelt a Vidi, így biztos vagyok benne, hogy egy rosszul sikerült idény után most mindenki nagyon motivált lesz, hogy újra sikeresen szerepeljünk. A célom, hogy a maximumot nyújtsam a pályán és segítsem a csapatot a céljai elérésben.

A Fehérvár FC-től már elment Loic Nego, a brazil Alef,  a román Claudiu Bumba, a német Marcel Heister, az ukrán Jevhen Makarenko és Artem Sabanov is, és a számokból kiindulva sejthető, a klub később bejelent más érkezőket is. Juhász Roland sportigazgató ezt mondta Franck Bambock szerződtetéséről:

Fotó: molfehervarfc.hu

– Egy hosszabb folyamat végére került most pont, hiszen Franck teljesítményét régebb óta monitoroztuk, tudtuk, hogy a szezon végén elérhetővé válik. Örülünk, hogy akárcsak Spandler Csaba, ő is már a felkészülés elején csatlakozni tud hozzánk. Mindenképpen szerettünk volna a középpályán erősíteni, hiszen többen távoztak erről a posztról. Egy nagy munkabírású, rutinos labdarúgóról van szó, aki a védőmunkája mellett aktívan kiveszi a részét a támadásokból is. Az emberi tulajdonságairól pedig az is sok mindent elmond, hogy feleségét és két kislányát is elhozta magával már most Magyarországra, hogy ők is meggyőződhessenek arról, hogy érdemes a Vidiben folytatni a pályafutását! Biztos vagyok benne, hogy az öltözőben és a pályán is hasznos tagja lesz majd az újjáépülő Vidinek.

Borítókép: Franck Bambock a francia másodosztályból érkezett Székesfehérvárra (Fotó: molfehervarfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.