Diego Simeone bizarr elvárásokat támaszt a futballistái felé

Hosszú interjút adott Diego Simeone Spanyolországban, és bizarr kijelentéseket is tett benne. Az Atlético Madrid vezetőedzője szerint aki nem szexel eleget, az nála nem játszhat. Kevésbé bulváros témák is szóba kerültek, mint Lionel Messi La Ligába való esetleges visszatérése, Cristiano Ronaldo képzeletbeli atléticós jövője és a klubhoz a Chelsea-től visszakerülő Joao Félix szerepe.

Magyar Nemzet
2023. 06. 03. 14:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitölti a jövő nyárig szóló szerződését az Atlético Madrid vezetőedzőjeként Diego Simeone, többek közt ezt is elárulta a spanyol Cadena Cope-nak adott interjúban. A beszélgetés leginkább felkapott részlete azonban az volt, amit a Daily Mail is szemlézett: Simeone kijelentése arra vonatkozóan, hogy egy futballistának mennyit kell szexelnie.

Diego Simeone nagy elvárásokat támaszt az Atlético Madrid játékosai felé. Fotó: Javier Soriano/AFP

A téma úgy került szóba, hogy a műsorvezető felvetette, egy átlagos spanyol évente 56-szor közösül, mire Simeone így reagált:

– Mennyiszer? 56… 56 egy évben… Az mennyi is egy hónapban? Havi négy? Nem… Mindössze négy alkalommal egy hónapban, nem játszhatsz a csapatomban.

Ezután igyekeztek kihúzni Simeonéból, hogy mégis mi lenne a reális szám. – Tizenöt havonta? Nem mondom meg a pontos számot, de a párommal jó átlagunk van – válaszolt az argentin mester, aki tehát nem riadt vissza az intim kérdésektől. S ha már itt tartunk, az igazán kényelmetlen kérdéseket sem hárította el, mint például Joao Félix jövője az Atlético Madrid csapatában.

Simeone őszintén beszélt Joao Félix helyzetéről

Mint ismert, a klub valaha volt legdrágább igazolása, a 2019-ben 127 millió eurórért megvett Félix nem tudott alapemberré válni az Atléticóban, főként azért, mert nem illeszkedett Simeone defenzív rendszerébe, ezért is távozott januárban kölcsönben a Chelsea-hez. Az angol klub azonban a továbbiakban nem tart igényt rá, így a portugál a nyáron visszatér Madridba.

– Amikor visszatér, a legjobbat kell nyújtania – állt bele a Félix-kérdésbe Simeone. – Óriási feltételei vannak. Olyan lesz, amilyen lenni akar. Ő az Atlético Madrid játékosa, én pedig mindenkivel együtt tudok működni, senkivel sincs problémám. Neki a sérülések miatt balszerencsés időszaka volt nálunk, Correa megnyerte a helyét a csapatban. Ismeri az edzői stílusomat. Ő egy fiatal játékos, akinek szép jövője lehet, akár nálunk, akár máshol. Meg kell nézni, hogy gazdaságilag mi az előnyös a klubnak. Barcelonában biztos fontos játékos lenne.

Mikor lesz újra bajnok az Atlético Madrid?

Az Atlético legutóbb 2021-ben nyerte meg a spanyol bajnokságot, a szurkolók pedig azt várják, hogy minden évben egyenrangú ellenfele legyen a Barcelona, Real Madrid duónak. Simeone ezt a helyzetet azonban sokkal reálisabban értékeli.

– Mindig első akarok lenni. Az alapvető cél, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába, de ennél többre vágyunk. Ugyanakkor tudni kell, mi a realitás. Az Atléticóval bajnoknak lenni, rendkívüli eredmény. Ugyanez a Barcelona és a Real Madrid számára kötelező. Ha ez a két csapat rosszul szerepel, akkor van esélyünk, akkor kell készen állnunk. Nem szabad becsapni az embereket, ez a helyzet – jelentette ki Simeone.

Messi visszatérése? És

A hírek szerint hamarosan eldőlhet, hogy Lionel Messi visszatér-e a Barcelonába, egyúttal a La Ligába. Az ember azt hinné, hogy Simeone ennek nem örül, hiszen erősödik az egyik nagy rivális, de ő ezt másként látja: – Fantasztikus lenne a liga szempontjából, ha Messi visszatérne.

Korábban az Atlético is szóba került, mint Cristiano Ronaldo lehetséges csapata, és most Simeone arra is kitért, hogy a Szaúd-Arábiában futballozó portugál klasszis, a Real korábbi legendája miért nem lesz soha az Atlético játékosa: – Ronaldo sok gólt szerezne nálunk, de soha nem játszhatna az Atléticóban, ahogy én sem vállalhatnék munkát a Realnál.

Azért volt már olyan, hogy valaki rácáfolt a városi ellentétre, elég csak a közelmúltból Álvaro Morata példáját felhozni, aki mindkét csapatban játszott. 

Borítókép: Diego Simeone legalább egy évig még marad az Atlético Madrid edzője (Fotó: Burak Akbulut/Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.